Έφτασε η Καθαρά Δευτέρα και όλα τα σπίτια στην Κρήτη στρώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι.

Από το πρωί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης πηγαίνουν στα καταστήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα σαρακοστιανά εδέσματα.

Όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα, έτσι και σήμερα, στην Κρήτη είναι ανοιχτοί όλοι οι φούρνοι και τα ιχθυοπωλεία ενώ τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά στην λεωφόρο Καλοκαιρινού, στο Κοκκίνη Χάνι, στα Μάλια, τη Νέαπολη, στον Άγιο Νικόλαο (στην Επιμενίδου) και τη Σητεία.

Οι τιμές

Οι τιμές στα σαρακοστιανά εδέσματα κυμαίνονται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα ενώ σε κάποια έχει σημειωθεί και μία μικρή μείωση.

Δείτε αναλυτικά:

Φρέσκα θαλασσινά

Καλαμαράκια: Από 16 έως 18 ευρώ το κιλό

Ντόπια γαρίδα: Από 8 ευρώ το κιλό

Γαρίδα Αμβρακικού: 17 ευρώ το κιλό

Γαρίδα Καβάλας: 18 ευρώ το κιλό

Χταπόδια: Από 8 έως 18 ευρώ το κιλό

Μύδια: 6 ευρώ το κιλό

Κυδώνια: Από 16 έως 18 ευρώ το κιλό

Λαγάνες

Λαγάνα: Από 2,70 έως 3 ευρώ

Εφτάζυμο: 2,50 έως 4 ευρώ

Σαρακοστιανά εδέσματα και λαχανικά

Χύμα χαλβάς: Από 4,60 έως 7 ευρώ το κιλό

Συσκευασμένος χαλβάς: Από 3,50 έως 4,70 ευρώ το κιλό

Ντομάτες: Από 0,80 έως 1,20 το κιλό

Αγγουράκια: Από 1,80 έως 2,30 ευρώ το κιλό

Αγκινάρες: Από 5,80 έως 6,20 το κιλό

Χλωρά κουκιά: Από 2,50 έως 3,50 ευρώ το κιλό

Διαφήμιση
Διαφήμιση