Λίγες ώρες απέμειναν προτού δοθεί το σύνθημα για την έναρξη του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού, της μεγαλύτερης καρναβαλικής παρέλασης της Κρήτης, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού.

Η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων πρόκειται να ξεκινήσει στις 2 μετά το μεσημέρι από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου με τη συμμετοχή εκατοντάδων ομάδων και χιλιάδων καρναβαλιστών, οι οποίοι θα ξεσηκώσουν όλους τους παρευρισκομένους σε ένα απίθανο αποκριάτικο ξεφάντωμα, με πολύ μουσική, κέφι και χορό.

Παρουσιαστές του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού θα είναι ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Σπαλιάρας, αλλά και η Χρύσα Κυρατζή.

Η τελετή λήξης Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στην παραλία Ελ. Βενιζέλου, όπου θα γίνει η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα APURIMAC.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Οδηγίες στάθμευσης

ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τα οχήματα που έρχονται από Ηράκλειο θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου στον παράδρομο προς το Πανεπιστήμιο και στην συνέχεια στο Αθλητικό κέντρο Γάλλου όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξη του τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για την στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ

Τα οχήματα που έρχονται από Χανιά θα κατευθυνθούν μέσω της Γέφυρας Ζουρίδας προς τα κέντρα Μέγαρο και Φάρος όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξη του τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για την στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τα τουριστικά λεωφορεία θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου προς Ρέθυμνο και στη συνέχεια μέσω της οδού Κεφαλογιάννηδων προς το Εμπορικό Λιμάνι όπου και θα σταθμεύουν δωρεάν και θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες. – Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.

Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Πλούσιες εκδηλώσεις σε ολόκληρο το νησί

Εξέχουσα θέση στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη κατέχει και το Μαλιώτικο Καρναβάλι, το οποίο και φέτος πραγματοποιείται με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 καρναβαλιστών.

Παρουσιαστής του Καρναβαλιού θα είναι ο γνωστός σε όλους Σωτήρης Καλυβάτσης, όπου θα δώσει το δικό του στίγμα σε ξέφρενους ρυθμούς υπό τους ήχους της μουσικής. Επίσης στην παρέλαση θα συμμετέχουν ξυλοπόδαροι αλλά και Βραζιλιάνες χορεύτριες, που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από το καρναβάλι του Ρίο.

Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στο Αρκαλοχώρι

Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου περίπου 800 καρναβαλιστές θα δώσουν το παρών και θα γεμίσουν τον κεντρικό δρόμο με χορό, κέφι και αποκριάτικη διάθεση.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει έξω από το Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου στις 3 μετά το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, στην Παλιά Κοινότητα Αρκαλοχωρίου. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει μεγάλο ντισκοτέκ πάρτι με την συμμετοχή των ομάδων, δημοτών και επισκεπτών στην Πλατεία Ελευθερίας στο Αρκαλοχώρι .

Τα έσοδα από το πάρτι θα διατεθούν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με ειδικές ανάγκες « Δικαίωμα στη Ζωή » στο Θραψανό.

Καρναβάλι στον Άγιο Νικόλαο

Στους ρυθμούς της Αποκριάς ξεφαντώνει σήμερα και η πόλη του Αγίου Νικολάου, όπου στις 3 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση των 35 ομάδων με περίπου 1.000 καρναβαλιστές, χορεύοντας και διασκεδάζοντας σε ένα ξέφρενο γλέντι. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι προς Πλατεία, τον κεντρικό δρόμο Ρούσου Κουνδούρου, μέχρι το λιμάνι και τερματισμό μπροστά από την Eurobank. Εκεί θα ακολουθήσει πάρτι με το μουσικό συγκρότημα «48 ώρες» και το DJ Marnelos.

Καρναβαλική παρέλαση στη Σητεία

Κορυφώνονται σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και στη Σητεία, με την παρέλαση των αρμάτων στις 4 το απόγευμα με παρουσιαστή τον DJ MAC GRECOR ως ‘’Mozart στην Rock Opera Puccni ‘’ . Αμέσως μετά την παρέλαση η γιορτή θα συνεχιστεί σε όλη την πόλη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση