HomeHL-9Η πιο πρωτοποριακή ιδέα για την εύρεση εργασίας, γεννήθηκε στην Κρήτη

Η πιο πρωτοποριακή ιδέα για την εύρεση εργασίας, γεννήθηκε στην Κρήτη

Ο ιδρυτής και δημιουργός του iHireYou μιλά στο cretapost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία καινοτόμα ιδέα, δηλαδή ένα πρωτοποριακό εργαλείο που βοηθά τους χρήστες του διαδικτύου με εξαιρετικά εύκολο και φιλικό τρόπο να βρουν την κατάλληλη εργασία, γεννήθηκε στην Κρήτη, από τον ταλαντούχο Βασίλη Παπαδημητρίου, φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο λόγος για τη διαδικτυακή πλατφόρμα iHireYou.gr που απευθύνεται όχι μόνο σε όλους όσοι αναζητούν εργασία αλλά και στους εργοδότες εκείνους που αναζητούν γρήγορα και αξιόπιστα τον κατάλληλο εργαζόμενο.

Πρόκειται για την ιδέα ενός νέου ανθρώπου που αντιλαμβάνεται τον παλμό και τις απαιτήσεις της εποχής και των συγκυριών και αξιοποιεί τα τελευταία πρότυπα τεχνολογίας.

Ο δημιουργός και ιδρυτής του iHireYou.gr, Βασίλης Παπαδημητρίου, μίλησε στο cretapost.gr για την πρωτοποριακή ιδέα του, που επί της ουσίας αποτελεί καινοτομία στον τομέα της εύρεσης εργασίας, αφού η φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία της πλατφόρμας είναι τελείως διαφορετική από τη συμβατική των «μικρών αγγελιών».

ihire

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου διευκρίνισε τα εξής:

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας;

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή τη χρονική περίοδο και το ποσοστό της ανεργίας να ανεβαίνει, αποφάσισα να δημιουργήσω μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία μπορεί να βοηθήσει άτομα να βρουν εργασία άμεσα αλλά και να ξεκινήσουν μία νέα επαγγελματική καριέρα. Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα πολλοί απόφοιτοι σχολών δεν εξασκούν το επάγγελμα που έχουν σπουδάσει αλλά απασχολούνται σε καθημερινά επαγγέλματα όπως σερβιτόροι κ.α.

Έκανα την εξής ερώτηση στον εαυτό μου, «Για να βρει προσωπικό ένας επιχειρηματίας το 2017 απαιτείται να πληρώσει ένα ποσό για να βάλει αγγελία σε μία εφημερίδα ή σε ένα website; Επίσης, τα άτομα που θα δηλώσουν ενδιαφέρον και θα αποστείλουν το βιογραφικό τους, είναι τα κατάλληλα άτομα που ψάχνει ο επιχειρηματίας ή απλά θα έχει χάσει χρόνο;» Με βάση αυτή την σκέψη δημιούργησα το iHireYou. Μία διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας μέσα από την οποία ο  εργοδότης μπορεί να διαβάσει το προφίλ κάθε υποψήφιου εργαζόμενου αλλά και το βιογραφικό του, και να προσλάβει το άτομο που κρίνει αυτός κατάλληλο, χωρίς να χάσει χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος χαρακτηρίζει το iHireYou πρωτοποριακό σε σχέση με όλα τα άλλα websites εύρεσης εργασίας. Έχει δηλαδή τελείως διαφορετική φιλοσοφία.

ihire1

Πως Λειτουργεί το iHireYou;

Ο υποψήφιος εργαζόμενος κάνει εγγραφή και στη συνέχεια μπορεί να δημιουργήσει το επαγγελματικό του προφίλ. Κάθε χρήστης του iHireYou έχει το δικό του επαγγελματικό προφίλ και λαμβάνει ειδοποιήσεις σχετικά με την επισκεψιμότητα της σελίδας του καθημερινά.

Στο iHireYou ο υποψήφιος εργαζόμενος επιλέγει ως τι θέλει να απασχοληθεί αυτή την χρονική περίοδο. Στη συνέχεια ο εργοδότης ή η εταιρεία που αναζητά προσωπικό, με μία γρήγορη αναζήτηση μπορεί να ανακαλύψει το προφίλ του. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας επιθυμεί να ιδρύσει μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και αναζητεί προσωπικό άμεσα, όπως Προγραμματιστή, Web Designer κτλπ. Γιατί λοιπόν να βάλει κάποια αγγελία σε εφημερίδα; Επίσης, τα άτομα που θα απαντήσουν στην αγγελία θα έχουν τα απαραίτητα προσόντα για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης; Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται μέσω του iHireYou.gr .

 Το μόνο που έχει να κάνει ο επιχειρηματίας είναι να επιλέξει το επάγγελμα για την θέση που θα ήθελε να καλύψει και θα του εμφανιστούν αποτελέσματα από άτομα κοντά του, που έχουν επιλέξει ότι θέλουν να απασχοληθούν ως πχ Web Designers. Έπειτα ο επιχειρηματίας έχει πλήρη εικόνα του υποψήφιου εργαζόμενου καθώς μπορεί να ζητήσει το βιογραφικό του αλλά και να διαβάσει πληροφορίες στο επαγγελματικό του προφίλ. Να τονίσουμε, ότι, ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να ανεβάσει το βιογραφικό του έτσι ώστε με ένα κλικ να αποστέλλεται, αν επιθυμεί, στον εργοδότη που του έκανε αίτημα. Τέλος, η εταιρεία-εργοδότης μπορεί να επικοινωνήσει με τον υποψήφιο εργαζόμενο, με γραπτή συνομιλία, με βιντεοκλήση που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, αλλά και μέσω φωνητικής κλήσης που επίσης θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Το iHireYou είναι δωρεάν για όλους τους υποψήφιους εργαζόμενους αλλά και για τις εταιρείες-εργοδότες. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το επαγγελματικό του προφίλ άμεσα.

ihire2

Πόσο καιρό λειτουργεί η εφαρμογή;  Η ανταπόκριση των ενδιαφερόμενων κινείται ικανοποιητικά;

Η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα καινούργια, παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιείται από πολλά άτομα και καθημερινά δημιουργούν λογαριασμό νέα. Αρκετές εταιρείες έχουν κάνει ήδη προτάσεις σε υποψήφιους εργαζόμενους του iHireYou.

Διαφήμιση
Διαφήμιση