HomeΚΡΗΤΗΕντυπωσιακές φωτογραφίες: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού

Στην Ιεράπετρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το σενάριο να περιλαμβάνει έναν ισχυρό σεισμό που έχει προκαλέσει πτώσεις σπιτιών με εγκλωβισμένα άτομα πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Ιεράπετρα.

Στην άσκηση πήραν μέρος πυροσβεστικές δυνάμεις (από το Π.Κ. Σητείας, την Π.Υ. Ιεράπετρας και την 3η ΕΜΑΚ), η Πολιτική Προστασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ και ιδιώτες.

Σκοπός της άσκησης ήταν να αναδειχτούν οι δυσκολίες στην έρευνα και διάσωση από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ρεαλιστικές συνθήκες και πως μπορεί η Υπηρεσία μας να συνεργαστεί με άλλους εμπλεκόμενους φορείς για καλύτερα αποτελέσματα.

Την άσκηση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης Αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης, ο Διοικητής 3ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς, ο Διοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας Αντιπύραρχος Παναγιώτης Καράμπελας, ο Αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ. Αγίου Νικολάου Επιπυραγός Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο ιδιοκτήτης της οικίας που κατεδαφίστηκε για τις ανάγκες της άσκησης Ρούντολφ Ούλινγκερ, ο υπεύθυνος Μηχανικός του ιδιοκτήτη Χέλμοντ Γκρίσινγκερ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κρήτης για το νομό Λασιθίου Γουλιδάκης Ιωάννης, η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας αρμόδια για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ρουμελιωτάκη Μαρία, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας Αρακαδάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ιεράπετρας Μαμαντόπουλος Αντρέας, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιεράπετρας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, και των εθελοντικών ομάδων της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση