HomeΚΟΣΜΟΣΑποσύρθηκε η κυπριακή Navtex δίπλα στην περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι

Αποσύρθηκε η κυπριακή Navtex δίπλα στην περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με την Σύμβουλο του ΟΗΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποσύρθηκε η κυπριακή Navtex δίπλα στην περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι

χει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα του ΚΣΕΔ( Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης) της Κυπριακής Δημοκρατίας η χθεσινή NAVTEX με την οποία είχαν δεσμευθεί 600 τ.χμ θαλάσσιου χώρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, σήμερα από τις 15:30 ως τις 17:30.

Η περιοχή που είχε δεσμευθεί βρισκόταν δίπλα σε αυτή που έχει δεσμεύσει παρανόμως η Τουρκία εντός του θαλασσίου οικοπέδου 3 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, με σκοπό να μπλοκάρει τη γεώτρηση της εταιρείας ΕΝΙ στον στόχο «Σουπιά» από το γεωτρύπανο Saipem 12000.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορούσε ασκήσεις της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ για τον Λίβανο UNIFIL και του Ρωσικού ναυτικού. Οι ασκήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9:30 στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία η συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με την Αναπληρώτρια Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο και Ειδική Αντιπρόσωπό του στο νησί Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ είχε δηλώσει χθες πως η κ. Σπέχαρ συναντάται με τον κ. Αναστασιάδη κατόπιν δικού του αιτήματος «για να ακούσει» όσα έχει να της πει.

Εξάλλου, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει επίσης χθες πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα κάνει κατά τη συνάντηση αναφορά στον τρόπο με τον οποίο βλέπει μια ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών, στο πού αυτή πρέπει να στηρίζεται, και ποιά πρέπει είναι τα δεδομένα, έτσι ώστε να υπάρχουν πραγματικές προοπτικές θετικής κατάληξης.

Είπε ακόμη πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει με την αξιωματούχο του ΟΗΕ τις εξελίξεις στην περιοχή, υπό το φως των τουρκικών κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση