HomeHL-9Παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων

Παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων

Συνάντηση του Τ. Βάμβουκα με Π. Καμμένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καλά όπως φαίνεται είναι τα νέα που προκύπτουν σε ότι αφορά το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, παρόντος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και τον Βουλευτών κας Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο κ. Βάμβουκας το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου παραχωρείται στο δήμο Χανίων σε ποσοστό 100%.

Συγκεκριμένα, αυτό που προέκυψε από την πολυαναμενόμενη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, είναι η παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο δήμο Χανίων για 99 χρόνια αντί τιμήματος το χρόνο της τάξεως των 80.000 ευρώ.

Ο κ. Βάμβουκας είπε πως μετά από την συνάντηση ένα αίτημα 66 χρόνων των κάτοικων του δήμου Χανίων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με τους καλύτερους όρους με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε επίσης πως η όλη διαδικασία θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ και οι απαραίτητες ενέργειες θα τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου το στρατόπεδο να πάψει να είναι ενεργό.

Σε ότι αφορά τέλος την λειτουργία εντός του Στρατοπέδου ως Σημείου Υποδοχής Νεοσυλέλτων ο κ. Βάμβουκας είπε πως το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση και αυτό που προέκυψε είναι ότι το Στρατόπεδο μέχρι και σήμερα είχε θεωρηθεί ως σημείο υποδοχής, αλλά μετά την συμφωνία παραχώρησης του αυτό θα αλλάξει, αν και υπάρχει ένα ενδεχόμενο εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών να λειτουργήσει ως τέτοιο για μια σειρά στρατευσίμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση