HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος

Στη βουλή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος

Για τα έργα διαχείρισης λυμάτων στους οικισμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα μεταβεί  αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2018,  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης  προκειμένου  να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής καθοδήγησης, η οποία ορίστηκε στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που συνυπογράφηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών,  Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, την ΕΝΠΕ, την  ΚΕΔΕ και την   ΕΔΕΥΑ και αφορά τη  μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Γ΄ προτεραιότητας στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ  είναι μέλος της εν λόγω επιτροπής  και θα λάβει μέρος στην πρώτη αυτή συνεδρίαση της που θα πραγματοποιηθεί  στο  Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, την προσεχή Πέμπτη (8/2/2018), ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή,  το σχεδιασμό του Δήμου Ρεθύμνης και τις δράσεις που υιοθετεί, με επίκεντρο την οδική ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ρεθύμνης, είναι ο μοναδικός απ’ όλη τη χώρα που δέχθηκε τιμητική πρόσκληση, από τον  Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα « Προς πιο ασφαλείς, ανθρώπινες και υγιείς πόλεις. Η περίπτωση του Σχεδίου Δράσης για την οδική ασφάλεια του Δήμου Ρεθύμνης»

Εκτός από το Δήμαρχο Ρεθύμνης, ο οποίος θα ενημερώσει τα Μέλη της Επιτροπής για το σχεδιασμό του Δ. Ρεθύμνης, με εισήγηση του που θα συνοδευτεί από προβολή ενδεικτικών διαφανειών, επιστημονικές παρεμβάσεις θα κάνουν επίσης, ο κ. Θάνος Βλαστός  Καθηγητής Συγκοινωνιολόγος / Πολεοδόμος και ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης,  Δρ Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος του ΕΜΠ,  με τους οποίους συνεργάζεται στενά ο Δήμος Ρεθύμνης στην εκπόνηση του Σχεδίου και τα κυκλοφοριακά θέματα του Δήμου εν γένει.

Όσοι συμπολίτες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομιλία του Δημάρχου Ρεθύμνης, μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής όπου θα αναρτηθεί διαδικτυακά λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής  ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης  (www.rethymno.gr ) την αμέσως επόμενη ημέρα.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Δ. Ρεθύμνης κ. Νίκος Αγριμάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση