HomeΕΛΛΑΔΑΔολοφονία ενεχυροδανειστή: Τι λένε τώρα οι κατηγορούμενοι

Δολοφονία ενεχυροδανειστή: Τι λένε τώρα οι κατηγορούμενοι

Η ανθρωποκτονία είχε χαρακτηριστεί ως «το έγκλημα μέσω facebook»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη τον Απρίλιο του 2014 μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη.

Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας απολογήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το αποτρόπαιο έγκλημα με το «δια ταύτα» των απολογιών τους να συμπυκνώνεται στις εξής λέξεις: «Ζητάμε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος….δεν πήγαμε να σκοτώσουμε αλλά να ληστέψουμε….κάναμε λάθος».

Η δολοφονία του 30χρονού ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, που έχει χαρακτηριστεί ως «έγκλημα μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2014, όταν οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη. Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι η 27χρονη, σήμερα, κατηγορουμένη Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία φέρεται να …ψάρεψε το θύμα μέσω Facebook, καταφέρνοντας να έρθει στη συνέχεια σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα ότι ήθελα να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση. Μαζί της, το εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου «μοιράζονται» τρεις ακόμη κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης.

Σε πρώτο βαθμό η νεαρή κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη φέρεται να αντάλλασσε ερωτικά μηνύματα με το θύματα μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας ως δόλωμα και βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να αφαιρέσουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Σήμερα στην απολογία της στο δικαστήριο η Αλ. Σταματάκη υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα στο διαμέρισμά του. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν».

Κατηγορουμένη: Ντρέπομαι πολύ, να με συγχωρήσει ο Θεός.

Πρόεδρος: Το αποτέλεσμα μετράει.

Ακόμη, στην απολογία της κατηγορουμένη μίλησε για την ερωτική σχέση που είχε συνάψει με τον συγκατηγορούμενό της και πατέρα ενός παιδιού Γ. Μάρκου. «Μου έδειχνε ενδιαφέρον και εγώ κόλλησα. Δεν ήξερα ότι ήταν παντρεμένος, το έμαθα μόλις γέννησε η γυναίκα του. Μου κατέστρεψε τη ζωή, με οδήγησε στην καταστροφή» είπε η 27χρονη.

Σύμφωνα με την ίδια, ο συγκατηγορούμενος της Γ. Μάρκου και τότε ερωτικός της σύντροφος, ήταν εκείνος που της είπε να λειτουργήσει ως δόλωμα για τον άτυχο νεαρό άνδρα με στόχο ο ίδιος και οι άλλοι δυο συγκατηγορουμένοι του να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι του. «Άκουσα τις φωνές. Τον άκουσα να κλαίει. Δεν σκέφτηκα τίποτα. Είχε θολώσει το μυαλό μου. Κάθισα απέναντι από το σπίτι, κάτω από ένα δέντρο φοβισμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Τόση μεγάλη απαξία για την ανθρώπινη ζωή; Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Κατηγορούμενη: Άκουσα ότι λιποθύμησε, δεν σχολίασαν τίποτα άλλο. Αργότερα μου είπαν ότι του έβαλαν μονωτική ταινία στο στόμα. Εγώ έκλαιγα φώναζα. Στεναχωρήθηκα, τρομοκρατήθηκα.

Πρόεδρος: Και τι κάνατε; Παραδοθήκατε; Εσείς πήγατε στη Γερμανία να φάτε τα χρήματα από τα κλοπιμαία. Σκασίλα σας μεγάλη αν πέθανε ο άλλος.

Κατηγορούμενη: Δεν είναι έτσι.

«Χάθηκε μια ψυχή τσάμπα»

Μετανιωμένοι ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, δήλωσαν όμως στις απολογίες τους και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση. «Προσευχόμουν να μην πεθάνει, δεν έχω καμία δικαιολογία έκανα ένα μεγάλο λάθος. Το ήθελα, δεν το ήθελα αφαίρεσα μια ζωή. Ποτέ δεν περίμενα πως θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση. Έγινε μεγάλο λάθος. Για να μην φωνάζει προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε. Δεν είχαμε σκεφτεί ότι τα πράγματα μπορεί να μην πήγαιναν καλά» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενους Γ. Μάρκου.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος Δημήτρης Θεοδώρου τόνισε στην απολογία του ότι ο συγκατηγορούμενός του Κων. Αραπάκης έκανε κεφαλοκλείδωμα στο θύμα και πως αυτός είναι, κατά τη γνώμη του, ο λόγος που ο 30χρονος ενεχυροδανειστής έφυγε από τη ζωή. Είπε χαρακτηριστικά: «Έκανα λάθος ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Δεν είχα σκοπό να διαπράξω τέτοιο πράγμα. Ποτέ δεν είχα πειράξει άνθρωπο. Ο Μάρκου του έβαλε την ταινία μετά το κεφαλακλειδωμα που του έκανε ο Αραπάκης. Εγώ πιστεύω ότι πέθανε από το κεφαλοκλειδωμα. Λέω την αλήθεια του Θεού, χάθηκε μια ψυχή τσάμπα. Εγώ όταν πήρα τη λεία, έφυγα».

Τέλος, ο κατηγορούμενος Κων. Αραπάκης, ζητώντας και εκείνος συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, υποστήριξε στην απολογία του πως ο συγκατηγορούμενός του Γ. Μάρκου χτύπησε πρώτος το θύμα και στη συνέχεια ο ίδιος και ο Δ. Θεοδώρου ακινητοποίησαν το θύμα με τον τελευταίο να τοποθετεί την μονωτική ταινία στο στόμα και το σώμα του θύματος.

Πρόεδρος: Όταν τον αφήσατε με τις ταινίες δε σκεφτήκατε ότι θα επέλθει το μοιραίο;

Κατηγορούμενος: Ελπίζαμε ότι θα έρθει ο μπαμπάς του να τον λύσει! Δε ξέραμε ότι θα καταλήξει έτσι και ότι θα πεθάνει το παιδί. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να ήμουν εγώ στη θέση του. Πήραμε τα χρήματα και φύγαμε, δεν είχαμε πρόθεση να του κάνουμε κακό. Τον δέσαμε για να μην φωνάξει και μας ακούσει η γειτονιά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, επί της ενοχής ή μη των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση