Πολλά μπορεί να λέγονται για τον τρόπο με τον οποίο μία σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία αποδεικνύει τον πολιτισμό της. Και σίγουρα, μια από αυτές τις αποδείξεις είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και πως ο καθένας από μας αξιολογεί την οποιαδήποτε πράξη του, υπολογίζοντας τις συνέπειες…

Το περιστατικό καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, μια πόλη που αποδεικνύεται «άφιλη» στα ΑμΕΑ, και από την πλευρά των υποδομών, αλλά και από άποψη συμπεριφορών.

amea-parkarisma3

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος της φωτογραφίας, θα πρέπει να σκέφτηκε ότι ήταν ιδιαίτερα τυχερός που βρήκε «ρεμίζα» σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, και πάρκαρε χωρίς να σκεφτεί ότι στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην απόληξη μιας διάβασης πεζών, μπροστά ακριβώς από τη ράμπα, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο των ΑμΕΑ, των τυφλών, των γονέων με το καροτσάκι του μωρού τους, όλων όσοι εν πάσει περιπτώσει για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικότητας.

Τη διάβαση πεζών προσπάθησε να διασχίσει με το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο της μια νεαρή Ηρακλειώτισσα με κινητικά προβλήματα. Ωστόσο, η στάθμευση του εν λόγω αυτοκινήτου, την εμπόδισε από το να αποκτήσει πρόσβαση στη ράμπα που θα την οδηγούσε με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο. Έτσι, μη έχοντας κι άλλη επιλογή, αποφάσισε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, της ελεύθερης και απρόσκοπτης κίνησης στους δρόμους, όπως όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως. Δεν δίστασε να ακινητοποιήσει το αμαξίδιό της, δίπλα στις πόρτες του οχήματος, προκειμένου να εμποδίσει τον οδηγό να απομακρυνθεί, στην περίπτωση που κατέφθανε στο μεταξύ,  και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία για τα περαιτέρω.

amea-parkarisma4

Έτσι, στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, η τροχονομική παράβαση βεβαιώθηκε και με τη συνδρομή των αστυνομικών η κοπέλα μπόρεσε να αποκτήσει την πρόσβαση που δικαιούται στο πεζοδρόμιο, δίδοντας παράλληλα ένα «καλό μάθημα» στον οδηγό που δεν θυμήθηκε ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι σ’ αυτήν την πόλη…

Διαφήμιση
Διαφήμιση