HomeΕΛΛΑΔΑΜειώνουν τα επιδόματα για παιδιά με αυτισμό

Μειώνουν τα επιδόματα για παιδιά με αυτισμό

Νέος κανονισμός του υπουργείο Εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάργηση των επιδομάτων αναπηρίας για παιδιά με αυτισμό οδηγεί ο νέος κανονισμός προσδιορισμού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.

Ενώ όσοι ανήκαν στο φάσμα του αυτισμού είχαν ως κατώτατο ποσοστό αναπηρίας το 67% (από το οποίο ξεκινούν να δίνονται επιδόματα), πλέον το κατώτατο ποσοστό μειώθηκε στο 50%.

Τα νέα ποσοστά έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση γονέων παιδιών με αυτισμό. «Eνας μεγάλος όγκος των παιδιών αυτών θα χαρακτηρίζεται με μικρότερα ποσοστά (65%, 60%, 55%, 50%) και έτσι δεν θα δικαιούνται το επίδομα. Οπότε με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση εγκαινιάζει τη μαζική περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος ώστε τα χρήματα που δικαιούνται να “περισσέψουν” για τα γνωστά πολιτικά συμφέροντα. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ικανοποιεί τις αποφάσεις του επαχθέστατου 3ου – και πλέον απάνθρωπου – μνημονίου που υπέγραψε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ).

Αναπηρικό επίδομα λαμβάνουν πιστοποιημένα ποσοστά αναπηρίας από 67% και πάνω. Σε ποσοστό 50% δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα.

Αναφορικά με τις συντάξεις, σε ποσοστό από 50% μέχρι και 66,9% η σύνταξη κυμαίνεται περίπου στα 192 ευρώ, ενώ για ποσοστό αναπηρίας από 67% μέχρι και 79,9% η σύνταξη ανέρχεται σε περίπου 280 ευρώ. Για ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% η σύνταξη είναι ολόκληρη (384 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κανονισμός προσδιορισμού αναπηρίας έχει ήδη και άλλες αντιδράσεις, όπως των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος η οποία δεν εντάσσεται στις μη αναστρέψιμες ασθένειες, και οι ασθενείς αναγκάζονται να περνούν κάθε δύο χρόνια από επιτροπή πιστοποίησης.

eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση