Με τις απολογίες των 12 κατηγορουμένων αλλά και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των τριών βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης, δηλαδή του Σύρου και των δύο Ελλήνων που εργάζονταν στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Σπάτων, και την αθώωση των υπολοίπων.

Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως οι 12 κατηγορούμενοι είχαν κατηγορηθεί για την διακίνηση παράνομων μεταναστών από ελληνικά αεροδρόμια σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης έναντι αδράς αμοιβής.

Όπως είχε προκύψει από την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, οι μετανάστες που επρόκειτο να διακινηθούν ταξίδευαν από τον Πειραιά στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής και στη συνέχεια μετά από ολιγοήμερη φιλοξενία επιχειρούσαν να ταξιδέψουν με πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όταν η υπάλληλος στον αερολιμένα έδινε «το πράσινο φως» στους διακινητές.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές οδηγήθηκαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος μετά από πολύμηνες έρευνες, ενώ οι συλλήψεις είχαν γίνει στη διάρκεια ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το κύκλωμα, φέρεται να είχε συγκεντρώσει από την παράνομη δραστηριότητά του ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση