HomeHL-9Μετά από 8 μήνες αναχώρησε από την Κρήτη το πλοίο με τα εκρηκτικά

Μετά από 8 μήνες αναχώρησε από την Κρήτη το πλοίο με τα εκρηκτικά

Από την στρατιωτική ζώνη του κόλπου Σούδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό άκρα μυστικότητα αναχώρησε σήμερα από τη στρατιωτική ζώνη του κόλπου της Σούδας, όπου βρισκόταν για 8 μήνες το πλοίο σημαίας Μάλτας “Mekong Spirit”. Το πλοίο είχε κατασχεθεί τον περασμένο Μάιο από τις Ελληνικές αρχές ανοικτά της Κω και είχε μεταφερθεί στη Σούδα καθώς μετέφερε 81 “κοντέινερ” με εκρηκτικά με προορισμό το Σουδάν.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, το πλοίο οδηγήθηκε στη Σούδα και συγκεκριμένα στο τμήμα της Ναυτικής βάσης απέναντι από το Ναύσταθμο καθώς θεωρήθηκε ως το πλέον ιδανικό σημείο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από λιμενικές αρχές το πλοίο θα μεταφερθεί στη Βόρειο Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι πλοίο είχε αναχωρήσει από την Ισπανία με 52 κοντέινερ με προορισμό το Τζιμπουτί στο “Αφρικανικό Κέρας” (δυτικά αφρικανικά παράλια), την Ινδονησία και την Αυστραλία. Σταμάτησε στη Σμύρνη της Τουρκίας όπου παρέλαβε άλλα 29 κοντέινερ με εκρηκτικά και πυρομαχικά επίσης (κυνηγετικά) τα οποία επρόκειτο να αφήσει στο Σουδάν. Οι 16 ναυτικοί Ουκρανικής καταγωγής που βρίσκονταν στο πλοίο κρατούνταν στον πλοίο και κλήθηκαν τουλάχιστον δύο φορές να καταθέσουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία δηλώνει ότι το φορτίο είναι νομιμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση