HomeHL-CultureΠαρουσιάζεται το «Άσμα Ασμάτων»

Παρουσιάζεται το «Άσμα Ασμάτων»

Την Δευτέρα στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το έργο «Άσμα Ασμάτων: Δραματουργική μεταγραφή και μετάφραση» του Αντώνη Σανουδάκη – Σανούδο παρουσιάζεται την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανώλη Καρέλλη» στην οδό Ανδρόγεω του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται και στον πρόλογο του βιβλίου: «Το Άσμα Ασμάτων θεωρήθηκε από πολύ νωρίς ως το ωραιότερο ποιητικό έργο της Παλαιάς Διαθήκης. Το υπέροχο αυτό έργο αποδίδεται δραματουργικά, σε μία πιστή φιλολογική – λογοτεχνική μεταγραφή του στη νεοελληνική γλώσσα. Με την αποδιδόμενη, για πρώτη φορά διεθνώς, αρχαιοελληνική δραματουργική μορφή, ξεχωρίζουν ευκρινώς οι ρόλοι των τριών δρώντων προσώπων και του Χορού, με λογοτεχνικό και μεταφραστικό σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο των Ο’ της Παλαιάς Διαθήκης».

asma-asmaton

Το πρόγραμμα

Στο πρώτο μέρος θα υπάρχουν οι ομιλίες των: Χριστόφορου Αρβανίτη, επίκ. Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης (ΠΑΕΑΚ), Ευαγγελία Πετρουγάκη, φιλόλογος – ποιήτρια. Τον συντονισμό έχει η Λίζα Σκλάβου, πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί θεατρικό αναλόγια: Χρόνης Σαπουντζάκης (Σολομών), Θεοδώρα Κοκκινίδη (Σουλαμίτιδα), Τάσος Καϊσαρλής (Αγαπημένος), Ιωάννα Σταμούλη (Χορός), Ελένη Βασιλάκη (φλάουτο), Ήχος και Φως (Δημήτρης Χατζάκης).

Την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Αντώνης Περαντωνάκης.

Την εκδήλωση πραγματοποιεί η Ένωση Φιλολόγων νομού Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση