HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Καταναλωτών για τα POS στα σχολικά κυλικεία

Η Ένωση Καταναλωτών για τα POS στα σχολικά κυλικεία

«Επί της ουσίας δεν υπάρχει θέμα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την εγκατάσταση POS στα σχολικά κυλικεία η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν υφίσταται τέτοια υποχρέωση για τους μισθωτές κυλικείων. Αυτό ωστόσο που θα πρέπει οι ίδιοι να φροντίζουν είναι να έχουν κάνει σωστά την έναρξη επαγγέλματος στην εφορία όπου και υπάγονται. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων καταναλωτών,από την επιστολή του  Ε.Β.Ε.Θ,που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, από την επιστολή του  Ε.Β.Ε.Θ, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπου  ζητά την κατάργηση της απόφασης που επιβάλει P.O.S στα σχολικά κυλικεία  και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκτιμά ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει θέμα.

Διευκρινίζει ακόμα  ότι, μετά από έρευνα που έκανε  ως ΄Ενωση Καταναλωτών, σχετικά με την υποχρέωση εγκατάστασης των μηχανημάτων POS στα σχολικά κυλικεία προκύπτει ότι αυτή δεν υπάρχει αρκεί  οι μισθωτές σχολικών κυλικείων να έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος στην οικεία ΔΟΥ και στο σωστό  Κ.Α.Δ, που είναι «56.29.20.04».

Ακόμα διευκρινίζει ότι οι κυλικειάρχες  Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων,που έχουν κάνει έναρξη με αριθμό Κ.Α.Δ «56.10.19.07»  που αναφέρεται σε υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών, από κυλικείο που βρίσκεται σε αεροδρόμια, υπηρεσίες και άλλους δημόσιους χώρους.και προκειμένου να είναι νόμιμοι, με τη βοήθεια των  λογιστών τους οφείλουν να προβούν σε τροποποίηση. του Κωδικού τους ,στο σωστό  Κ.Α.Δ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση