HomeHL-9Δε δέχθηκε ο υπουργός τους δικηγόρους του Λασιθίου

Δε δέχθηκε ο υπουργός τους δικηγόρους του Λασιθίου

Για το θέμα των υποθηκοφυλακείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνητική ήταν η απάντηση του αρμόδιο Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη στο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου για μια συνάντηση με σκοπό να υπάρξει ενημέρωση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων στην Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, μαζί με πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου μετά από γενική συνέλευση που είχε προηγηθεί και συνεννόηση με Δημάρχους και φορείς του νομού είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τις επαφές με του Υπουργείο κάτι που όμως σε αυτή τη φάση δεν έγινε εφικτό.

O νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Παραουλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε ο κ. Σταθάκης αρνήθηκε το αίτημα που του έγινε για να κλειστεί ένα ραντεβού για συνάντηση επικαλούμενος φόρτο εργασίας, ζήτησε όμως και έλαβε ένα υπόμνημα με τις θέσεις και παρατηρήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρει ο κ. Παραουλάκης σε επόμενη επικοινωνία με σύμβουλο του Υπουργού δόθηκε η διαβεβαίωση πως ο Υπουργός έλαβε το υπόμνημα και κατανοεί την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο νομό Λασιθίου, φαίνεται όμως πολύ δύσκολο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου να μπορεί να γίνει μια εξαίρεση μόνο για το Λασίθι.

Το σίγουρο είναι πως οι προτεινόμενες αλλαγές συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Ακόμα κι αν ψηφιστεί όμως κ. Παραουλάκης τονίζει πως η προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο νομού δεν πρόκειται να τελειώσει αφού τα υποθηκοφυλακεία δεν πρόκειται να κλείσουν άμεσα. Κι αυτό γιατί ο νόμος δίνει ένα περιθώριο 24 μηνών για την ψηφιοποίηση των αρχείων μέχρι το οριστικό κλείσιμο τους, το οποίο ενδέχεται να είναι ένα παράθυρο για να συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση. Απ΄τη στιγμή που είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα κλείσουν τα υποθηκοφυλακεία υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις και αυτό είναι που θα γίνει τόνισε ο κ. Παραουλάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση