HomeHL-WorldΜακρόν: Να σέβεστε το κράτος δικαίου – Ερντογάν: Οι αρθρογράφοι κηπουροί της τρομοκρατίας

Μακρόν: Να σέβεστε το κράτος δικαίου – Ερντογάν: Οι αρθρογράφοι κηπουροί της τρομοκρατίας

Κοινή συνέντευξη Τύπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι δημοκρατικές χώρες οφείλουν αν σέβονται τους κανόνες δικαίου στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη μοίρα των φοιτητών, των καθηγητών και των δημοσιογράφων στην Τουρκία.

«Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμούν την τρομοκρατία αλλά πρέπει, επίσης, να σέβονται και τους κανόνες δικαίου» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν βοηθούν την πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε για νέα κεφάλαια στις ενταξιακές συνομιλίες».

Με τη σειρά του, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι «η τρομοκρατία δεν δημιουργείται μόνη της» και πως «κηπουροί της είναι οι αρθρογράφοι και όσοι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ.

«Δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση