Το 2017 μόλις έφυγε δίνοντας την θέση του στο 2018. Μία νέα χρονιά ξεκινάει και – όπως κάθε αρχή – αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία σε όλα τα επίπεδα.

Ο αποχαιρετισμός του 2017 ειδησεογραφικά δεν ήταν… δύσκολος καθώς η χρονιά στιγματίστηκε από αρκετές τραγωδίες τόσο σε τοπικό όσο σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Κατ’ αρχήν – σε παγκόσμιο επίπεδο – η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη εξαιτίας της μεγαλύτερης πυρηνικής δοκιμής, με μία βόμβα υδρογόνου, που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα με τον καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν να απειλεί τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ να απαντάει στις προκλήσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν και φέτος, οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη (Βρετανία) και Κωνσταντινούπολη ενώ σε πολιτικό επίπεδο η Γερμανία δυσκολεύεται να αποκτήσει κυβέρνηση.

Σε εθνικό επίπεδο, οι μεγάλες τραγωδίες που στιγμάτισαν το 2017 ήταν – μεταξύ άλλων – ο φονικός σεισμός στην Κω αλλά και οι πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής που στέρησαν την ζωή σε 23 ανθρώπους.

Παράλληλα, στην Κρήτη καταγράφηκαν 10 εγκλήματα – αριθμός ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα – 53 τροχαία δυστυχήματα, 48 πνιγμούς και 32 αυτοκτονίες. Ωστόσο, η είδηση της χρονιάς ήταν η απαγωγή Λεμπιδάκη που ευτυχώς έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

kalh-xronia1

Οι περισσότερες ειδήσεις που είδαμε, ακούσαμε και καταγράψαμε δεν μας επέτρεψαν να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον ή να ελπίζουμε σε μία καλύτερη ζωή.

Γι’ αυτό και η ομάδα του cretapost εύχεται σε όλους το 2018 να ξαναβρούμε την χαμένη ελπίδα που τόσο στερηθήκαμε τα τελευταία χρόνια.

Ας υποδεχθούμε το νέο έτος με την αισιοδοξία και την ελπίδα πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες και ας αντλήσουμε περίσσια δύναμη απ’ όπου μπορούμε.

Είθε τη νέα χρονιά να ανάψει η φλόγα της ελπίδας για όλους!

Διαφήμιση
Διαφήμιση