HomeHL-WorldΈνας αστυνομικός νεκρός και πολλοί τραυματίες σε πυροβολισμούς στο Ντένβερ

Ένας αστυνομικός νεκρός και πολλοί τραυματίες σε πυροβολισμούς στο Ντένβερ

Ο ύποπτος πιστεύεται ότι «εξουδετερώθηκε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και ακόμη 6 άτομα τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Χάιλαντς Ραντς, ένα μικρό προάστιο του Ντένβερ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η ανταλλαγή πυρών ακολούθησε μια κλήση που δέχτηκε η αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας γύρω στις 5.15 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Με βάση την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς που είχαν δεχτεί τα πυρά του δράστη υπέκυψε στα τραύματά του ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου σε δύο τοπικά νοσοκομεία.

Κατά το περιστατικό πιστεύεται ότι τραυματίστηκαν δύο ακόμη πολίτες, ενώ ο δράστης έχει «εξουδετερωθεί» από τις Αρχές και πιστεύεται ότι είναι νεκρός.

«Η κατάσταση δείχνει ανησυχητική για εμάς» ανέφερε νωρίτερα εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε την ανταλλαγή πυρών, ούτε για το πόσα άτομα εμπλέκονται.

Η τοπική αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter συνιστούσε στον κόσμο να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του.

«Κόκκινος συναγερμός. Όσοι πολίτες βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να βρουν καταφύγιο, να αποφύγουν τα παράθυρα και να μείνουν μακριά από εξωτερικούς τοίχους», αναφέρει η ανάρτηση του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στην περιοχή έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση