HomeHL-9Έγκλημα στη Φορτέτσα: Ο πατέρας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά λόγω του αλκοόλ δεν τα κατάφερε

Έγκλημα στη Φορτέτσα: Ο πατέρας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά λόγω του αλκοόλ δεν τα κατάφερε

Τι λέει στο cretapost ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μουδιασμένη εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία της Φορτέτσας Ηρακλείου, εξαιτίας της οικογενειακής τραγωδίας, που έλαβε χώρα το βράδυ των Χριστουγέννων με πρωταγωνιστές πατέρα και γιο.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν σήμερα τον άτυχο 61χρονο, ο οποίος βρήκε το θάνατο από τα χέρια του ίδιου του παιδιού του.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας στη σορό του θύματος, ο θάνατος του άτυχου 61χρονου ήταν ασφυκτικός, εξαιτίας απόφραξης του στόματος και της μύτης.

“Ο θάνατος του θύματος ήταν ασφυκτικός. Στη σορό του 61χρονου βρέθηκαν κάποια σημάδια πάλης, που αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να αντιδράσει κατά την απόφραξη των αναπνευστικών οδών, αλλά λόγω της κατανάλωσης ουσιών δεν υπήρχε η δύναμη για να αντισταθεί αποτελεσματικά” προσθέτει ο κ. Μάντακας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τέτοιοι θάνατοι συνήθως παρατηρούνται σε ανήλικα παιδιά, τα οποία έχουν μικρή μυική δύναμη. Σε ενήλικες συμβαίνουν ανάλογες περιπτώσεις, όταν λόγω κατανάλωσης ουσιών, δεν έχουν τη δύναμη και τα αντανακλαστικά, ώστε να αντιδράσουν.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος πατροκτόνος εμφανίστηκε το πρωί ενώπιον των ανακριτικών αρχών Ηρακλείου, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση