HomeHL-9Κάνουν βάρδιες οι λιμενικοί για την φύλαξη του… χασίς – σοκολάτα

Κάνουν βάρδιες οι λιμενικοί για την φύλαξη του… χασίς – σοκολάτα

Δεν ξέρουν πού θα καεί η ποσότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δείγμα που ελήφθη από όλα τα σακιά, μέσα στα οποία υπήρχαν οι τόνοι κατεργασμένης κάνναβης που κατασχέθηκαν πριν λίγες ημέρες από το Λιμενικό Σώμα, βρίσκεται ήδη στο Χημείο του Κράτους, το οποίο έχει ενημερώσει για την αποστολή των αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», αυτό ήταν το πρώτο βήμα που έγινε από τους άνδρες του λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ομάδα των οποίων ταξίδεψε στην Αθήνα για τη συνοδεία του δείγματος.

Μέχρι εδώ όλα καλά, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν στελέχη του Λ.Σ., τα οποία όμως δεν ξέρουν το πότε και το πού θα γίνει η καταστροφή των έξι τόνων της «σοκολάτας».

«Έχουμε ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα από το Χημείο του Κράτους, προκειμένου να έχουμε άμεσα απαντήσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία καταστροφής της μεγάλης αυτής ποσότητας» είπε ανώτατος αξιωματικός του Λ.Σ.

Δεν ξέρουν πού θα το κάψουν

Αυτό που φοβούνται οι λιμενικοί οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει κανένα δεδομένο για το εάν γίνει η καταστροφή των έξι τόνων στην Κρήτη ή στην Αθήνα. «Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει η καύση των τόνων αυτών στο νομό Ρεθύμνου, καθώς δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις γι’ αυτή τη διαδικασία».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν ότι λιμενικοί του Ρεθύμνου έχουν στείλει έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ηρακλείου και Χανίων, προκειμένου να τους απαντήσουν εάν υπάρχει η δυνατότητα της καταστροφής σε Ηράκλειο ή Χανιά.

«Σίγουρα απαιτείται ειδικός κλίβανος που στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει. Όμως ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση στο έγγραφο που έχουμε στείλει» μας είπε λιμενικός.

Συνεχίζονται οι σκοπιές

Οι έξι τόνοι της κατεργασμένης κάνναβης βρίσκονται σε κοντέινερ, το οποίο φυλάσσεται από ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Στη φύλαξη αυτή συμμετέχουν στελέχη του Λ.Σ. όχι μόνο από το Ρέθυμνο αλλά επίσης από Ηράκλειο και Χανιά. «Αυτό που φοβόμαστε είναι μην υπάρξει καθυστέρηση λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις. Έχουν «δεσμευτεί» ομάδες, άνδρες του Λ.Σ. που φυλούν σε 24ωρη βάση το κοντέινερ. Οι συνάδελφοι αυτοί θα έπρεπε να εκτελούν άλλα καθήκοντα» σχολιάζει υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λ.Σ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση