HomeHL-9«Πόλος έλξης» η Κνωσός και το Αρχαιολογικό Μουσείο για χιλιάδες επισκέψεις

«Πόλος έλξης» η Κνωσός και το Αρχαιολογικό Μουσείο για χιλιάδες επισκέψεις

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους, είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και ιδιαίτερα ο προϊστορικός μινωικός πολιτισμός. Αυτό αποδεικνύεται και τη φετινή σεζόν καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα Αύγουστο αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό της επισκεψιμότητας τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού και της Φαιστού.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπάνια αρχαιολογικά εκθέματα του μουσείου, επισκέφθηκαν 76184.206 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 6,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κατατάσσεται δεύτερο σε επισκεψιμότητα για τον συγκεκριμένο μήνα, σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης ενώ ακολουθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο.

Αύξηση σε Κνωσό και Φαιστό

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τον Αύγουστο κατέγραψε αύξηση στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την Κνωσό επισκέφτηκαν 122.302 τουρίστες, οι οποίοι ήταν περισσότεροι κατά 6,2%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι το Παλάτι του Μήνωα βρίσκεται στην δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ενώ ακολουθεί η Ακρόπολη της Λίνδου και η Επίδαυρος.

Την ίδια ώρα αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 6,1% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, τον οποίο τον ίδιο μήνα επισκέφθηκαν 15.573 άτομα.

Τα στοιχεία κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017

Σε πανελλαδικό επίπεδο κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2016 κατά 18,8% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 19,5% στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το συγκεκριμένο διάστημα επισκέφτηκαν 282.001 καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 2,6%

Η επισκεψιμότητα στην Κνωσό τους ίδιους μήνες κατέγραψε οριακή αύξηση της τάξεως του 0,1% με 434.440 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 5,1% με 55.564 επισκέπτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση