HomeHL-9Ποντάρουν στη θεά τύχη οι Ηρακλειώτες κόντρα στην οικονομική κρίση

Ποντάρουν στη θεά τύχη οι Ηρακλειώτες κόντρα στην οικονομική κρίση

Συνεχείς οι έλεγχοι της αστυνομίας για παράνομο τζόγο κατά την περίοδο των εορτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζάρια, χαρτιά, ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στα χωριά, αποτελώντας αγαπημένη συνήθεια πολλών, προσφέροντας τους στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Πολλοί είναι εκείνοι, παρά την οικονομική κρίση, που ποντάρουν στη θεά τύχη, ελπίζοντας ότι θα τους χαμογελάσει και θα είναι εκείνοι οι τυχεροί της νέας χρονιάς.

xartia

Το φαινόμενο του παράνομου τζόγου κάνει κάθε χρόνο την εμφάνιση του σε αρκετές περιοχές του νησιού, με τους λάτρεις των παιχνιδιών αυτών να ποντάρουν είτε στα χαρτιά μιας τράπουλας, είτε σε ζάρια ή σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε καφενεία και αυτοσχέδιες λέσχες.

Υπάρχει βέβαια και ο νόμιμος τζόγος, με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ να γίνονται πόλος έλξης για αρκετούς Ηρακλειώτες, που δοκιμάζουν την τύχη τους στα τυχερά παιχνίδια.

Παραδοσιακά τις ημέρες αυτές η κίνηση στα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών είναι αυξημένη, αναφέρει στο cretapost, ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Πρακτορείων ΠΡΟΠΟ στο Ηράκλειο Δημήτρης Πιτουλάκης.

“Παραδοσιακά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η κίνηση στα πρακτορεία είναι πιο αυξημένη, αν και φέτος παρατηρείται μείωση σε σχέση με πέρυσι. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και ξοδεύει λιγότερα από ό,τι παλιότερα.

Τη στιγμή που περιμένει να πάρει το κοινωνικό μέρισμα, δε μπορεί να έχει τη δυνατότητα να ποντάρει πολλά χρήματα” προσθέτει ο ίδιος.

praktoreio

Σύμφωνα με τον κ. Πιτουλάκη, αν και η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, το ενδιαφέρον του κόσμου για τα τυχερά παιχνίδια υπάρχει ακόμη.

“Υπάρχει ενδιαφέρον στους πολίτες παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνουμε στις μέρες μας για τα τυχερά παιχνίδια. Γι’ αυτό αν και άλλες επιχειρήσεις κλείνουν, τα πρακτορεία καταφέρνουν και επιβιώνουν. Οριακά βέβαια, αλλά επιβιώνουμε” επισημαίνει ο κ. Πιτουλάκης.

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Κρήτη έχουν συλληφθεί δεκάδες άτομα, που επιδίδονταν στον παράνομο τζόγο, ενώ έχουν κατασχεθεί αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί εντείνουν κατά την περίοδο των εορτών τους ελέγχους τους σε καφενεία και λέσχες, τόσο σε περιοχές της υπαίθρου όσο και μέσα στην πόλη, προκειμένου να εξαλειφθεί όσο γίνεται το φαινόμενο του παράνομου τζόγου.

zaria

Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, ενώ οι συλληφθέντες έρχονται αντιμέτωποι με την αυτόφωρη διαδικασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση