HomeHL-9Οι Anonymous στη Κρήτη γι’ αυτούς που δεν έχουν φωνή

Οι Anonymous στη Κρήτη γι’ αυτούς που δεν έχουν φωνή

Κινητοποίηση στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παγκόσμια κινητοποίηση των Anonymous for the Voiceless, για την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στην υπερεκμετάλλευση των ζώων συμμετείχαν και τα Χανιά, σήμερα Κυριακή με μέλη της ομάδας να προχωρούν σε σχετική δράση στην οδό Xατζημιχάλη Γιάνναρη.

anonymoys2

«Σαν πρώτη μας απόπειρα σήμερα, βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση απ’ όσο ελπίζαμε. Ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που βλέπει, ότι δηλαδή τα ζώα έχουν υποστεί τέτοια κακοποίηση πριν φτάσουν στο πιάτο μας» τόνισε, εκπρόσωπος της ομάδας, μιλώντας στο zarpanews.gr και προσέθεσε: «Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε το αίσθημα της συμπόνοιας στους ανθρώπους, καλούμε τον κόσμο να κάνει την σύνδεση αυτού που τρώει με το ζώο, το οποίο ήταν ένα πλάσμα με συναισθήματα και δικαίωμα στη ζωή. Οι άνθρωποι ενώ είναι φιλόζωοι όταν έχουν μπροστά τους μία μπριζόλα δεν μπορούν να την συνδέσουν με το πλάσμα που μέχρι πριν λίγες μέρες πάλευε για τη ζωή του. Προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι τα ζώα αυτά εκτρέφονται κατά εκατομμύρια, ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες, ο μόνος σκοπός της ύπαρξής τους είναι να τα εκμεταλλευτούν και στο τέλος να τα σφαγιάσουν. Το λίγο διάστημα της ζωής τους η ζωή τους είναι τραγική, αυτό ο κόσμος δεν το γνωρίζει».

anonymoys1

Στη διάρκεια της σημερινής δράσης που διήρκεσε από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι Anonymous έδειξαν στον κόσμο ενημερωτικά βίντεο και πρότειναν στο κοινό εναλλακτικές διατροφικές συνήθειες «Είμαστε όλοι χορτοφάγοι και vegans των Χανίων που ζούμε εδώ και χρόνια χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους πως μπορούν να ζήσουν μια πολύ καλή και υγιή ζωή χωρίς να εκμεταλλεύονται άλλους» συμπλήρωσε η εκπρόσωπός τους.

Ανάλογες ομάδες έχουν δημιουργηθεί  σε Αθήνα και Λάρισα ενώ η σημερινή κινητοποίηση ήταν παγκόσμια με την συμμετοχή ομάδων από Μεξικό, Περού, Φινλανδία, Αγγλία, Γερμανία και άλλες χώρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση