HomeHL-EconomyΣε νέα χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε νέα χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Συνεχίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα πολυετή χαμηλά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων καθώς συνεχίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον στον απόηχο της επίτευξης τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς αλλά και τα θετικά μηνύματα από τις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με ξένους επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγων κινείται στην περιοχή του 4,34% έχοντας φθάσει νωρίτερα στο 4,319%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2008. Παράλληλα η απόδοση του ομολόγου διετούς διάρκειας κινείται στο 2,12% έχοντας φθάσει νωρίτερα στο 2,056%.

omologa

Στο θετικό κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα συμβάλει και η αναζήτηση αποδόσεων απ’ την επενδυτική κοινότητα μιας και οι δυνατότητες που υπάρχουν στα ελληνικά χρεόγραφα είναι πολλές με βάση τα επίπεδα που κινούνται όλα τα υπόλοιπα κρατικά ομόλογα των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

«Καθώς μπαίνουμε σε ένα περιβάλλον περιορισμού του QE από την ΕΚΤ και ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων του πυρήνα της Ευρωζώνης, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα βρίσκονται στην καλύτερη θέση να προσφέρουν στους επενδυτές τις καλύτερες επιστροφές εντός της Ευρωζώνης», σχολιάζει ο Philip Brown εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος Σταθερού Εισοδήματος της Citi στη Ν. Υόρκη.

Η τάση της αγοράς ευνοεί τους σχεδιασμούς που κάνει το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ για μία νέα δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με το νέο χρόνο.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση