HomeΚΡΗΤΗΜεγάλη επιχείρηση Λιμενικού: Τόνους από ναρκωτικά σε πλοίο

Μεγάλη επιχείρηση Λιμενικού: Τόνους από ναρκωτικά σε πλοίο

Εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης έχει αγκυροβολήσει και ελέγχεται διεξοδικά ένα ρυμουλκό που κατελήφθη μετά από «ρεσάλτο» των κομάντο του Λιμενικού Σώματος στη διάρκεια της νύχτας, νότια της Ιεράπετρας.

Η συντονισμένη επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν το ύποπτο ρυμουλκό πλοίο εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιεράπετρας και Χρυσής.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό συντονισμό του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχαν εξειδικευμένοι λιμενικοί των Χανίων, οι οποίοι με «ρεσάλτο» κατάφεραν να καταλάβουν το σκάφος και στη συνέχεια να το οδηγήσουν στην Αγία Γαλήνη.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, κατά την διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ μόλις οι λιμενικοί κατέλαβαν το σκάφος βρήκαν στα αμπάρια – με συνοδεία ειδικού σκύλου – έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο οποίο υπήρχαν περίπου 7 τόνους χασίς.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα ειδικών κλιμακίων που είχαν στο μεταξύ φτάσει από την Αθήνα, προκειμένου να καταγραφεί το φορτίο που μετέφερε το ρυμουλκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι αρχές έχουν προχωρήσει στην σύλληψη έξι μελών του πληρώματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση