Ενώπιον του δικαστηρίου οδηγούνται σήμερα τρία άτομα που συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο Ιεράπετρας, που έλαβε χώρα από την 1η μέχρι τις 4 Απριλίου του 2013.

Οι τρεις συμμετέχοντες στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας εκδιώχθηκαν μετά από καταγγελία που είχε κάνει τότε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μανόλης Μαρκόπουλος, εγείροντας μεγάλες αντιδράσεις τότε, αλλά και τώρα από την τοπική κοινωνία.

Τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας όσο και η Επιτροπή Αγώνα της πόλης τάσσονται στο πλευρό των τριών, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση τους για την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Σε ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αναφέρει:

“Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 οδηγούνται στο δικαστήριο τρεις συμπολίτες μας κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου Ιεράπετρας από 1 μέχρι 4 Απριλίου του 2013.

Επρόκειτο για έναν από τους πολλούς αγώνες που έχουν δώσει οι πολίτες της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Η δίωξη που ασκήθηκε αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού, τρομοκράτησης του λαού και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εκφράζει την συμπαράστασή του στους διωκόμενους συμπολίτες μας και ζητάει την αθώωσή τους. Στο πρόσωπό τους διώκονται οι αγώνες του Γεραπετρίτικου λαού”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση