HomeHL-9Περιζήτητα για ενοικίαση τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

Περιζήτητα για ενοικίαση τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

Σταθερές οι τιμές – Ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων από ιδιώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί οι τιμές στους επαγγελματικούς χώρους και ιδιαίτερα τα καταστήματα και τα γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας να παρουσιάζουν μικρή μείωση κατά το α’ εξάμηνο του 2017 , σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στην πόλη του Ηρακλείου η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Οι τιμές στα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου δεν παρουσιάζουν καμία μεταβολή, πόσο μάλλον κάποια μείωση, καθώς οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης είναι λίγοι και συγκεκριμένοι και οι τιμές παραμένουν σταθερές.

dikaiosynhs

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης  Άρτεμις Μαυράκη, οι τιμές δεν παρουσιάζουν καμία μείωση, αλλά έχουν σταθεροποιηθεί.

“Οι τιμές στα καταστήματα δεν παρουσιάζουν μείωση, διότι στην πόλη μας υπάρχουν πέντε εμπορικοί δρόμοι και όχι τόσοι πολλοί, όπως στην Αθήνα. Πρόκειται για τον πεζόδρομο της Δαιδάλου, τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, την αρχή της 25ης Αυγούστου, της Καλοκαιρινού και της 1821” . Μείωση τιμών ίσως παρουσιάζουν καταστήματα σε περιφερειακούς δρόμους, που άλλοτε “άνθιζαν”, αλλά τώρα έχουν χαρακτηριστεί ως παρακμιακοί, λόγω των πολλών λουκέτων. Μικρή μείωση στην τιμή παρουσιάζουν και τα γραφεία, που μπορεί να υπάρχουν και σε όχι τόσο κεντρικούς δρόμους” προσθέτει η κα Μαυράκη.

Σύμφωνα με την ίδια, μεγάλες εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ενοικίαση καταστήματος στο κέντρο του Ηρακλείου, δε βρίσκουν, καθώς όλοι οι χώροι αυτοί είναι περιζήτητοι και έχουν ήδη ενοικιαστεί.

25hs-aygoustou

Ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων από ιδιώτες Ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και της δυσκολίας χρηματοδότησης από τις τράπεζες, υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών για την αγορά κάποιου ακινήτου, επενδύοντας με τον τρόπο αυτό τα χρήματα τους.

“Υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά σπιτιών από ιδιώτες. Λόγω της κρίσης, επιλέγουν να επενδύσουν με τον τρόπο αυτό τα χρήματα τους. Υπάρχει ζήτηση διαμερισμάτων από 50 μέχρι 120 τ.μ., αξίας από 80.000 έως 150.000 ευρώ” επισημαίνει η κα Μαυράκη.

Όπως προσθέτει η ίδια, οι πελάτες ζητούν να αγοράσουν διαμερίσματα όχι παλιά, σε καλή θέση και χωρίς αυθαιρεσίες, ενώ θα πρέπει να είναι από 15 έως 25 ετών, λόγω στατικότητας,

Διαφήμιση
Διαφήμιση