HomeHL-GreeceΥπόθεση Σαουδική Αραβία: Με πρόταση Φίλη η Βουλή θα πάρει πίσω το «ναι» στην πώληση βλημάτων

Υπόθεση Σαουδική Αραβία: Με πρόταση Φίλη η Βουλή θα πάρει πίσω το «ναι» στην πώληση βλημάτων

Την επομένη της πολύωρης συζήτησης για την εκποίηση πυρομαχικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να άρει την έγκρισή της στην υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία αποφασίζει η Βουλή.

Επειτα από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, η κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων θα συνεδριάσει εκ νέου για να ακυρώσει την έγκρισή της στο πρόγραμμα πώλησης βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.

Με αυτό τον τρόπο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, υπόθεση στην οποία ενεπλάκη ως μεσάζων ο επιχειρηματίας Βασίλειος Παπαδόπουλος, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριζε πως επρόκειτο γα διακρατική συμωνία Ελλάδος-Σαουδικής Αραβίας.

Παραλλήλως, το προεδρείο της επιτροπής Εξοπλισμών απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία να κληθούν και να δώσουν απαντήσεις βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η πλειοψηφία της επιτροπής Εξοπλισμών είπε όχι στο αίτημα της αξιωκατικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο διοικητής της ΕΥΠ, ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο πρεσβευτής και ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ μαζί με τον ταξίαρχο και τους στρατιωτικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση