HomeHL-9Προκαταρκτική έρευνα για τις φιάλες αίματος που καταστράφηκαν σε νοσοκομείο

Προκαταρκτική έρευνα για τις φιάλες αίματος που καταστράφηκαν σε νοσοκομείο

Ψάχνουν τυχόν ευθύνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης προκειμένου να διαπιστωθούν αν υπάρχουν ευθύνες μετά τις 149 φιάλες αίματος που καταστράφηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι έρευνες αφορούν στην παλαιότητα του ψυγείου – όπου φυλάσσονταν οι φιάλες αίματος – το οποίο ήταν της δεκαετίας του 1980 με την διοίκηση του νοσοκομείου να είχε ζητήσει παλαιότερα την αντικατάστασή του, η οποία ποτέ δεν έγινε.

«Το ψυγείο υπέστη σοβαρή βλάβη μετά από διακοπή ρεύματος. Αν και έδειχνε την θερμοκρασία, που θα έπρεπε, στην πραγματικότητα ήταν πολύ χαμηλότερη με αποτέλεσμα να καταστραφεί η ποσότητα του αίματος» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost ο κ. Φραγκιαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιάλες την ίδια μέρα είχαν αντικατασταθεί από άλλες τράπεζες αίματος.

«Οι υποδομές του νοσοκομείου είναι παλιές και ο εξοπλισμός αρκετών ετών. Έχουμε ξεκινήσει τη σταδιακή αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τόσο από επιχορήγηση του Υπουργείου, ύψους 900.000 ευρώ όσο και από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου», είχε δηλώσει ο κ. Φραγκιαδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση