HomeΕΛΛΑΔΑΗ ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά ο Τσακαλώτος την απέρριψε

Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά ο Τσακαλώτος την απέρριψε

«Κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» ο νόμος Παρασκευόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τροπολογία για την κατάργηση των αποσυμφορητικών νόμων Παρασκευόπουλου – Κοντονή κατέθεσε στην Βουλή η Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αποτελούν «σημαντικό κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφάλειας. Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παίγνια αλλά απορρίφθηκε από τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πάντως, η ΝΔ αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας πως «Από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των εν λόγω ρυθμίσεων έχει αποδεδειγμένα δημιουργηθεί εξαιρετικά σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και διασάλευση της έννομης τάξης με κατάλυση του κοινού περί δικαίου αισθήματος» ενώ επισημαίνει πως από το 2015 που ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακιστεί 12.500 κρατούμενοι «εκ των οποίων άνω των 2.000 εξέτιαν ποινή κάθειρξης για την τέλεση ειδεχθών κακουργημάτων».

«Ειδικότερα δε, απεδείχθη αφενός ότι πολλοί εκ των αποφυλακισθέντων κατά τον τρόπο αυτόν έχουν προβεί σε σημαντικά νέα εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και αφετέρου ότι ουσιαστικά διογκώθηκε η απασχόληση των αστυνομικών οργάνων με την καταστολή της προκληθείσας νέας εγκληματικότητας» τονίζει η ΝΔ ενώ προσθέτει πως «Συνέπεια δε των ανωτέρω και σε συνδυασμό με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, δια της πρόωρης αποφυλακίσεως των ατόμων αυτών, είναι να πλήττεται σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο το αίσθημα δικαιοσύνης, η προστασία του ατόμου και των εννόμων αγαθών, καθώς και τελικώς να καθίσταται ανεπιτυχής ο σωφρονισμός των εν λόγω εγκληματιών». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει τέλος «την δημόσια παραδοχή του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, που είχε το πρώτον εισηγηθεί τις σχετικές διατάξεις αποσυμφόρησης των φυλακών, για την ανάγκη κατάργησής τους».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση