HomeΚΡΗΤΗΝ. Ανδρουλάκης : “Συνιδρυτές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και οι Έλληνες του εξωτερικού”

Ν. Ανδρουλάκης : “Συνιδρυτές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και οι Έλληνες του εξωτερικού”

Να έχουν δικαίωμα ψήφου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεσμεύομαι ότι αν ηγηθώ της ενιαίας προοδευτικής παράταξης, την επόμενη φορά, στο ιδρυτικό μας συνέδριο, οι χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής».

Αυτό τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Blue Sky και τον Άκη Παυλόπουλο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τη δυνατότητα να συμμετέχουν και όσοι βρίσκονται μακριά από την Ελλάδα. «Δυστυχώς δεν τους δόθηκε τεχνικά η δυνατότητα να ψηφίσουν, να είναι κι αυτοί συνιδρυτές στην προσπάθεια που γίνεται. Τους χρειαζόμαστε όλους. Χρειαζόμαστε τα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόπουλα που πήγαν στο εξωτερικό, είναι μορφωμένα, παράγουν, έχουν πετύχει σημαντικά πράγματα. Τους χρειαζόμαστε να είναι συνλειτουργοί, ιμάντας νέων ιδεών στην παράταξή μας».

Ερωτώμενος για τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί τυπωμένων ψηφοδελτίων ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης τόνισε: «Μόλις ενημερώθηκα από τον κ. Αλιβιζάτο, έβγαλα ανακοίνωση να αποσυρθούν άμεσα τα ψηφοδέλτια που τυπώθηκαν, γιατί είναι μια παλαιοκομματική νοοτροπία. Δεν ανήκουν στη δική μου κουλτούρα όλα αυτά. Τα καταδίκασα απερίφραστα. Eίναι μια παλιομοδίτικη νοοτροπία που δεν αξίζει να υπάρχει στο νέο εγχείρημα».

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, τη μεγάλη εικόνα για την οποία είμαι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω ότι θα έχουμε μαζική συμμετοχή και οι πολίτες ως συνιδρυτές στις 12 και 19 Νοεμβρίου θα συμβάλλουν σε μια νέα προσπάθεια να φτιάξουμε ξανά τη Δημοκρατική Παράταξη».

Αναφέρθηκε επίσης στο αν πρέπει να ενοποιηθούν οι δύο Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού τονίζοντας με έμφαση: «Την απόφαση για το πώς θα είναι η μορφή του νέου φορέα δεν θα την πάρω ούτε εγώ, ακόμη κι αν ηγηθώ, ούτε η κ. Γεννηματά ούτε κανείς από τους εννέα υποψήφιους. Θα την πάρουν δημοκρατικά οι πολίτες στο ιδρυτικό μας συνέδριο. Έτσι κάνουν τα δημοκρατικά κόμματα. Δεν αποφασίζουν οι αρχηγοί και οι παρέες τους και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν. Εγώ δεν θέλω πολίτες χειροκροτητές. Είναι συνιδρυτές κι αυτοί θα πάρουν την απόφαση πώς θα είναι ο νέος φορέας. Αν πάρουν την απόφαση να είναι ενοποιημένες Κ.Ο., θα πάμε εκεί. Θα υπηρετήσουμε όποια απόφαση πάρουν.

Εκτιμώ πως κι ο κ. Θεοδωράκης και η κα Γεννηματά θα σεβαστούν τις δημοκρατικές αποφάσεις του συνεδρίου που θα καθορίσει τη μορφή του νέου φορέα».

Ερωτώμενος γιατί η ΔΗΣΥ δεν μπόρεσε να αυξήσει τα ποσοστά της πάνω από 7% ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Διότι από τα λόγια δεν περάσαμε στα έργα. Ο χώρος ενώθηκε βάση κάποιων συμφωνιών που έγιναν με τους αρχηγούς κι όχι στη βάση της παράταξης, όπως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Επίσης, δεν υπήρξε ριζοσπαστική ανανέωση. Πάλι στους τηλεοπτικούς δέκτες είδαμε τα ίδια πρόσωπα».

Αναφορικά με το ιδεολογικό πρόσημο του νέου φορέα ανέφερε ότι «οι ιδέες μου εμφορούνται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Αυτές οι ιδέες είναι χρήσιμες και για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και χρήσιμες για την Ελλάδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση