HomeHL-9Νεφροπαθείς διαμαρτύρονται απέχοντας από την αιμοκάθαρση!

Νεφροπαθείς διαμαρτύρονται απέχοντας από την αιμοκάθαρση!

Δυναμική κινητοποίηση στο Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγανακτισμένοι είναι οι νεφροπαθείς του νομού Λασιθίου για την πολύχρονη ταλαιπωρία που υφίστανται και σήμερα έχουν προχωρήσει σε μια ιδιαίτερα δυναμική κινητοποίηση, απέχοντας από την αιμοκάθαρσή τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας κινητοποίησης που θα έχει 24ωρο προειδοποιητικό χαρακτήρα, από νωρίς το πρωί προχώρησαν στην κατάληψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγίου Νικολάου μη επιτρέποντας στο προσωπικό να περάσει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με το anatolh.com, οι νεφροπαθείς εδώ και χρόνια ζητούν τη μετεγκατάσταση της μονάδας από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και μάλιστα έχουν λάβει πολλάκις και τις σχετικές δεσμεύσεις της πολιτείας, χωρίς όμως το πάγιο αίτημά τους να έχει ικανοποιηθεί.

Αφορμή για την έναρξη των κινητοποιήσεων στάθηκε ένα θλιβερό περιστατικό με έναν νέο άνθρωπο να χάνει τη ζωή του στη διάρκεια της αιμοκάθαρσης παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών.

Για τους νεφροπαθείς η μετεγκαταστάση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι καίριας σημασίας, αφού είναι περισσότερο από προφανές ότι μία ιατρική πράξη όπως η αικοκάθαρση θα πρέπει να γίνεται σε σύγχρονα εξοπλισμένα νοσοκομεία ώστε να να μπορούν να αντιμετωπιστούν περισσότερο αποτελεσματικά προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Για τη σημερινή κινητοποίηση αλλά και όσες ακολουθήσουν οι νεφροπαθείς του νομού Λασιθίου έχουν ήδη ενημερώσει την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, δηλώνοντας παράλληλα την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις ενέργειες τους μέχρις ότου υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της πολιτείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση