HomeHL-9Ν. Ανδρουλάκης: “Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε την παράταξη”

Ν. Ανδρουλάκης: “Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε την παράταξη”

Ιδιαίτερα συγκινημένος από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκινημένος ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Ηράκλειο απάντησε στον κόσμο που ζήτησε την ανανέωση του πολιτικού συστήματος με διαφάνεια και ξεκάθαρες κουβέντες

«Δώστε μου τη δύναμη, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Θέλω να σας δεσμευτώ ότι έχω πάρει μια απόφαση. Να συγκρουστούμε με ό,τι χρεοκόπησε την Ελλάδα, οικονομικά, πολιτικά, συντεχνιακά. Να αμφισβητήσουμε ό,τι υπονομεύει το μέλλον των παιδιών σας. Είμαι αποφασισμένος, δεν έχω καμία δέσμευση, δεν έχω πάτρωνες, από πίσω μου δεν υπάρχουν συμφέροντα. Έχω κρυστάλλινη πορεία. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Με τα λόγια αυτά ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο δεσμεύτηκε με μια συμφωνία τιμής για να ξαναγίνει μεγάλη η Δημοκρατική Παράταξη.

androulakis11

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στη γενέτειρά, του την Κρήτη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης τόνισε ότι η παρουσία του κόσμου αποδεικνύει ότι η παράταξη είναι ζωντανή, είναι το αύριο που μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό αυτά που προσέφερε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι στη συγκέντρωση συνενώθηκαν όλες οι γενιές, με τους νέους να δίνουν τον παλμό και να ζητούν την ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος.

«Έγινα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κι ευρωβουλευτής και στη ζωή μου δεν έχω κάνει ένα ρουσφέτι. Όποιος είναι δίπλα μου, θα έχει σκοτώσει πρώτα μέσα του τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Τα βαρίδια του χθες θα μείνουν στο χθες. Δεν χρειαζόμαστε κηδεμόνες», τόνισε.

androulakis9

Και συνέχισε: «Η παράταξη γεννήθηκε γιατί αμφισβήτησε και συγκρούστηκε προς όφελος των μη προνομιούχων. Εάν εμείς δεν τους ξαναγκαλιάσουμε, εάν δεν γίνουμε ο κύριος εκφραστής τους με ρεαλισμό κι όχι λαϊκισμό, δεν έχουμε καμία τύχη μακροπρόθεσμα. Δεν θέλω να ηγηθώ ενός κόμματος που θα είναι διάττοντας αστέρας, ούτε ενός κόμματος συνονθυλεύματος παλαιών πρωταγωνιστών που θέλουν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Το κόμμα αυτό δεν έχει καμία τύχη εάν ξαναγκαλιάσει τον τυχοδιωκτισμό».

Περί debate

Αναφερόμενος στο debate και στην ερώτηση που έθεσε στην κα Γεννηματά και στον κ. Θεοδωράκη για την ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων ανέφερε: «Πήρα μια απάντηση ότι έχουν συμφωνήσει να παραμείνουν ως έχουν οι Κ.Ο. Εγώ πιστεύω ότι την απόφαση αυτή δεν θα την πάρει ούτε η κα Γεννηματά, ούτε ο κ. Θεοδωράκης, ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο κ. Καμίνης, ούτε ο κ. Μανιάτης. Θα την πάρουν οι χιλιάδες συνιδρυτές που στις 12 και 19 Νοεμβρίου επανιδρύουν τη δημοκρατική παράταξη. Θα την πάρουν με μια φωνή στο ιδρυτικό μας συνέδριο. Ζήσαμε το αρχηγικό κόμμα αλλά αυτό πέθανε. Ο αρχηγός, ακόμη κι αν είμαι εγώ, θα δέχεται τις αποφάσεις του θεσμού. Και βέβαια ο αρχηγός θα κατανοεί ότι οι αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται.

Η παράταξη είναι αυτή που μένει κι όλοι είμαστε υπηρέτες της, όλοι είμαστε αναλώσιμοι. Κανείς δεν είναι πορφυρογέννητος. Προσωπικά δεν γεννήθηκα ούτε αρχηγός, ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως η Δημοκρατική Παράταξη γεννήθηκε για να αλλάξει τον τόπο, για να εκφράσει τους νέους και τον λαϊκό κόσμο.

Τόνισε ακόμη ότι αυτό που σήμερα ξεκινάει αδύναμο μπορεί να γίνει ισχυρό, δυνατό, προοδευτικό, ρεαλιστικό, ικανό να ανατρέψει ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω. «Η πατρίδα μας δεν θα είναι μια δεμένη βάρκα που κάνουμε κουπί χωρίς να πηγαίνει ρούπι μπροστά. Θα είναι ένα καράβι με ισχυρό τιμόνι που θα έχει πλεύση και χρόνο να παίξει ξανά κυρίαρχο ρόλο για όλους μας και πάνω από όλα για το μέλλον της χώρας, το μέλλον των παιδιών σας».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξει η Ελλάδα. «Στις 20 Νοεμβρίου θα είμαστε νικητές διότι θα έχουμε μια καινούργια παράταξη με καινούργια πρόσωπα, μια παράταξη που θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τους νέους, τους μη προνομιούχους κι αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται καθημερινά για να παράξουν πλούτο προς όφελος της οικογένειάς τους, προς όφελος των παιδιών τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση