Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα μαθητικών κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει να κλιμακώνεται από τις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη, καθώς τα προβλήματα παραμένουν παρά το γεγονός ότι σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους.

Μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων διαμαρτύρονται σε όλους τους νομούς του νησιού, με εξαίρεση τον νομό Ρεθύμνου όπου τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Έτσι, «λουκέτο» από τους μαθητές έχει μπει σε συνολικά 22 σχολεία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής σχολικά συγκροτήματα:

Νομός Ηρακλείου

Γυμνάσια: Αρκαλοχωρίου, Επισκοπής, Καστελλίου, Πόμπιας, Τυμπακίου, Χερσονήσου

Γενικά Λύκεια: 2ο, 8ο, 13ο Γενικά Λύκεια Ηρακλείου, Λύκειο Αρκαλοχωρίου, Λύκειο Επισκοπής, Λύκειο Πόμπιας, Λύκειο Χερσονήσου

Επαγγελματικά Λύκεια: 1ο, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ΕΠΑΛ Μοιρών

Νομός Χανίων

ΕΠΑΛ Βρυσών, Γυμνάσιο Κολυμπαρίου, Γενικό Λύκειο Κολυμπαρίου

Νομός Λασίθιου

ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, Γενικό Λύκειο Σητείας, ΕΠΑΛ Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές ζητούν με τις κινητοποιήσεις τους να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό ακόμη και σε εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλήνιες, να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν στις υποδομές και να μην καταργηθούν ειδικότητες από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Το κύμα των καταλήψεων αναμένεται να φουντώσει εκ νέου στις αρχές του Δεκεμβρίο, όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση