HomeΕΛΛΑΔΑΝέες ενστάσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Νέες ενστάσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ η εξέταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία δικαστικού λειτουργού να καταθέσουν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζήτησαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ, από όπου αναμένεται να εξεταστούν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, θα πρέπει να βρίσκονται το ένα ή και τα δύο αναπληρωματικά μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία τους επί του αιτήματός τους οι συνήγοροι αναρωτήθηκαν:

«Πως θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; `Η εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπάλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;»

Σημείωσαν δε ότι οι εν λόγω μάρτυρες εκτός από την απόκρυψη των στοιχείων τους θα καταθέσουν σύμφωνα με τον νόμο και με αλλοιωμένη φωνή. «Πως θα γνωρίζουμε ποιος θα καταθέσει;», προσέθεσαν.

Η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της ζήτησε να παρασταθεί κατά την διάρκεια της κατάθεσης μέλος του δικαστηρίου, χωρίς όμως -όπως είπε -την μετάδοση εικόνας, αφού οι μάρτυρες έχουν την ιδιότητα του προστατευόμενου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται κατά την επόμενη συνεδρίασή του, η οποία έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση