Με καταθέσεις τριών ακόμη μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, τον Ιούνιο του 2012.

Η δίκη διακόπηκε για τις 3 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να συνεχιστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων. Για μια ακόμη φορά, η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χωρίς να λείπουν οι εντάσεις και οι φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των διαδίκων.

Ως μάρτυρες στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν ένας αστυνομικός αλλά και δύο κάτοικοι του χωριού. Η κατάθεση του αστυνομικού επικεντρώθηκε στο ζήτημα του όπλου που είχε βρεθεί στην πλατεία όπου έλαβαν χώρα τα αιματηρά γεγονότα και το οποίο είχε περισυλέξει ο ιδιοκτήτης του καφενείου, στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο 64χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης, χτυπημένος από τις σφαίρες του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, την επομένη του διπλού φονικού, μετέβη με συναδέλφους του στο καφενείο, το οποίο υπενθυμίζεται ότι βρισκόταν στην ίδια πλατεία με το κρεοπωλείο του κατηγορουμένου έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Πρίαμος Ξυδάκης. Στις πρώτες συζητήσεις που είχαν οι αστυνομικοί με τον καφετζή δεν έγινε καμία αναφορά στο όπλο το οποίο είχε βρει στο σημείο του μακελειού και είχε κρατήσει στο κατάστημά του. Ο ίδιος ήταν που μίλησε για το όπλο στην επίσημη κατάθεσή του στις αρχές, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός μάρτυρας να τον συνοδέψει πίσω στο χωριό για να το παραδώσει στους αστυνομικούς.

Οι άλλοι δύο μάρτυρες κατέθεσαν πως το μοιραίο βράδυ άκουσαν αλεπάλληλους πυροβολισμούς και πηγαίνοντας στην πλατεία για να δουν τι είχε συμβεί είδαν τον Πρίαμο Ξυδάκη πεσμένο στο έδαφος. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, ισχυρίστηκε ότι πηγαίνοντας προς το σημείο είδε τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης να φεύγει βιαστικά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση