HomeHL-Greece«Πάγωσαν» τα «πόθεν έσχες» και για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

«Πάγωσαν» τα «πόθεν έσχες» και για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τις δικαστικές Ενώσεις, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, με σημερινή προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» την  πρόσφατη υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες και για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σακελλαρίου με προσωρινή διαταγή του, «πάγωσε» την   νέα   απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών (με αριθ. 1069/19.10.2017) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη Πέμπτη   για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες (μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ), για δύο συνταγματικούς λόγους, μόνο όμως ως προς τους δικαστές και εισαγγελείς  (εν ενεργεία και συνταξιούχους) και όχι για τα μέλη του ΝΣΚ.

Το μεσημέρι  της περασμένης Παρασκευής είχαν καταθέσει σχετική αίτηση και η Ένωση των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία, όπως και οι δικαστικές Ενώσεις, ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον κ. Σακελλαρίου για το «πάγωμα» της επίμαχης νέας υπουργικής απόφασης για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Όμως, λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να παρασταθεί και να μιλήσει κατά της εργασίες  της διεξαγωγής του διεθνούς   συνεδρίου του Μεσογειακού Εργαστηρίου Δημοσίου Δικαίου, δεν ήταν εφικτή η έκδοση προσωρινής διαταγής και δόθηκε σήμερα. Η σημερινή προσωρινή διαταγή είναι στα χνάρια, της προηγουμένης της περασμένης Παρασκευής.

Πάντως, το «πάγωμα» ισχύει μέχρι για τις δηλώσεις των ετών 2015 και 2016 και μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της σημερινής αιτήσεως-προσφυγής που κατέθεσαν οι δικαστικές Ενώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση