Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται για άλλη μια φορά σήμερα η υπόθεση του διπλού φονικού, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Η δίκη είχε διακοπεί μετά τις καταθέσεις του πατέρα του 34χρονου Πρίαμου, του Γιάννη Ξυδάκη, της χήρας Ξυδάκη, αλλά και της κόρης του άτυχου Μανόλη Σταυρουλάκη, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα σκάγια της σφαίρας, που σκότωσε τον 34χρονο γυμναστή., για να συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

Κατά την έναρξη της τελευταίας ακροαματικής διαδικασίας, πρώτος κατέθεσε ο πατέρας του 34χρονου Πρίαμου, Γιάννης Ξυδάκης, κάνοντας λόγο για έναν εξαίρετο άνθρωπο, αγαπητό σε όλο τον κόσμο.

Η κατάθεση του διήρκησε αρκετές ώρες, ενώ υπήρξαν και στιγμές έντασης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης, καθώς ο τραγικός πατέρας περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου όλα τα γεγονότα το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού.

Μάλιστα επεσήμανε ότι ο γιος του ήταν κατά τη βίας και της οπλοφορίας, γι’ αυτό και όταν πήγε εκείνο το βράδυ στο κατάστημα του κατηγορουμένου, δεν οπλοφορούσε.

Ακολούθησε η κατάθεση της χήρας του Πρίαμου Ξυδάκη, η οποία εμφανώς συγκινημένη περιέγραψε το σύζυγο της, αναφέροντας ότι επρόκειτο για υπόδειγμα συζύγου και πατέρα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 34χρονο Πρίαμο, ενώ από τα σκάγια του έχασε τη ζωή του και ο Μανόλης Σταυρουλάκης.

Επίσης μαζί του ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί και ο αδερφός του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι επιχείρησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος κρεοπώλης σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν οκτώ χρόνια για το διπλό φονικό, ενώ στον αδερφό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών, με την έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, γι’αυτό και ο ίδιος δεν οδηγήθηκε ποτέ στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση