HomeHL-Economy«Επισπεύστε» το μήνυμα Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια

«Επισπεύστε» το μήνυμα Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια

Στο συνέδριο της PwC

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη να εφαρμοστεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με τις όποιες ατέλειες του και να εξεταστούν αργότερα αναγκαίες τροποποιήσεις υπογράμμισε στην τοποθέτηση του στο συνέδριο της PwC για τα κόκκινα δάνεια ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας κρούοντας καμπανάκι για το ασφυκτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ο διοικητής της ΤτΕ προέτρεψε για ακόμα μία φορά τις τράπεζες να εντείνουν τις προσπάθειες τους πάνω στο στρατηγικό σχέδιο της «τριπλής επίθεσης» που έχουν καταρτίσει: ρυθμίσεις δανείων, επιτάχυνση πωλήσεων δανειακών χαρτοφυλακίων και εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Μετά το μπλόκο που έθεσε ο SSM για το ύψος των προβλέψεων που παίρνουν οι τράπεζες ώστε να εμφανίζονται μειωμένα τα κόκκινα δάνεια, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στα τραπεζικά ιδρύματα να «σηκώσουν μανίκια» προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη επιταχύνονται οι πωλήσεις κόκκινων δανείων με το σύνολο των συστημικών τραπεζών να προγραμματίζουν νέα ντιλς ως το τέλος της χρονιάς ενώ στο συνέδριο να εκφράζεται η άποψη στελεχών της αγοράς ότι μπορούν να αλλάξουν χέρια χαρτοφυλάκια συνολικού ύψους 25 δισ ευρώ σε βάθος τριετίας προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί απ’ την εποπτική αρχή.

Σε κάθε περίπτωση παράγοντας «κλειδί» αναμένεται να αποτελέσει και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απ’ τον επόμενο μήνα, όπου πρώτοι στο «στόχαστρο» θα μπουν οι στρατηγικά κακοπληρωτές.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση