HomeΚΟΣΜΟΣ«Μαθήματα» του Τούρκου πρωθυπουργού στον Τραμπ: Δεν μπορείς να διοικείς μια χώρα εν θερμώ

«Μαθήματα» του Τούρκου πρωθυπουργού στον Τραμπ: Δεν μπορείς να διοικείς μια χώρα εν θερμώ

Σε ομιλία του σε βουλευτές του ΑΚΡ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για «εν θερμώ και απρεπείς» αποφάσεις σε βάρος ενός συμμάχου άσκησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή την αναστολή της χορήγησης βίζας από τις ΗΠΑ σε Τούρκους πολίτες.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε, επίσης, η διαμάχη να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν αλλά υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να συλλάβει Αμερικανό προξενικό υπάλληλο, κίνηση που προκάλεσε το «πάγωμα» της χορήγησης βίζα από την Ουάσινγκτον και νέα ένταση στις σχέσεις

Αμερικής-Τουρκίας.

«Η Τουρκία δεν είναι ένα άναρχο κράτος, θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο σε ό,τι γίνεται σε βάρος μας» είπε ο Γιλντιρίμ μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να είναι πιο λογικές. Το θέμα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν» συμπλήρωσε μιλώντας για «απρεπή» κίνηση της Ουάσινγκτον σε βάρος συμμάχου.

«Ποιον τιμωρείτε; Βάζετε Τούρκους και Αμερικανούς πολίτες να πληρώσουν το τίμημα, αυτό δεν είναι σοβαρό. Δεν μπορεί να διοικείται μια χώρα με εν θερμώ αποφάσεις» κατέληξε σε υψηλούς τόνους ο κ. Γιλντιρίμ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση