HomeΕΛΛΑΔΑΕπίθεση Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ: Λαθρεμπόριο ιδεών και… τα «κουνελάκια» του Χέφνερ

Επίθεση Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ: Λαθρεμπόριο ιδεών και… τα «κουνελάκια» του Χέφνερ

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή – διόρθωση φύλου.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να «θολώσει» την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που έχει ασπαστεί με «λαθρεμπόριο αριστερών ιδεών».

«Είναι αντιπερισπασμός στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική σας. Κάνετε λαθρεμπόριο ιδεών. Όσο πιο δεξιά πηγαίνετε τόσο σηκώνεται αριστερά λάβαρα. Εσείς αυτή την στιγμή χτίζετε έναν ιδεολογικό πολτό ο οποίος – τι να σας πω – φθείρει και διαφθείρει τις ριζοσπαστικές συνειδήσεις. Εσείς που δεν τολμάτε να κάνετε διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους, που θεωρείτε επάγγελμα την πορνεία. Εσείς που κάνατε θέμα στην ΕΡΤ τον θάνατο του διεθνούς προαγωγού; Δεν ήξερα ότι τα κουνελάκια του Χιου Χέφνερ είναι ιδεολογία» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Παπαρήγα.

Για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Μας λέτε ότι είστε οι συνεχιστές της Οκτωβριανής Επανάστασης την ώρα που έχετε ψηφίσει όλα τα μνημόνια και ετοιμάζεστε να φιλήσετε το χέρι του Τράμπ. Φιλήσατε και το χέρι του Πούτιν που έβγαλε νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας και τώρα ετοιμάζεστε να δώσετε όλη την Κρήτη στον Τραμπ. Πρέπει να ξέρει ο λαός ότι κάνετε λαθρεμπόριο αριστερών ιδεών. Είναι προσβολή και ντροπή να λέτε ότι είστε επαναστάτες».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο είπε ότι «δημιουργεί αίσθημα ανακούφισης και ευφορίας σε όσους έχουν ανάγκη αλλαγής, διόρθωσης φύλου. Είναι θετικό ότι καταργήθηκε ως προϋπόθεση η απαίσια χειρουργική επέμβαση. Ως εκεί. Από εκεί και πέρα συνιστά νομική αυταπάτη και φαίνεται από το πώς τοποθετείστε. Αντιπαραθετικά και αφ’ υψηλού στην κριτική μας. Η δυσφορία φύλου δεν λύνεται αυτόματα με την διόρθωση. Το βιολογική στοιχείο υπάρχει».

Και συμπλήρωσε: «Είναι προσωπική μου γνώμη αλλά ακούγοντας ορισμένες ομιλίες στην επιτροπή θα έλεγα ότι αυτές οι απόψεις έχουν ανάγκη ψυχιάτρου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους διεμφυλικούς».

Η ίδια σημείωσε ότι «Είναι αυταπάτη το νομοσχέδιο γιατί στηρίζεται στο ατομικό βίωμα που δεν αρκεί για να γίνει σχέδιο νόμου. Αλίμονο αν κάθε σχέδιο νόμου στηριζόταν στο ατομικό βίωμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση