HomeΕΛΛΑΔΑΦάμελλος: Εμείς συνομιλούμε με την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία

Φάμελλος: Εμείς συνομιλούμε με την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρούν οι επενδύσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, στον χρόνο που πρέπει, για να προχωρούν οι επενδύσεις, οι οποίες εδώ και χρόνια είχαν μείνει στα συρτάρια παγωμένες, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν και δε θέλανε να λύσουν ουσιαστικά προβλήματα της Ελλάδας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί η ΝΔ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υπόθεσης της επένδυσης στο Ελληνικό, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως «είναι πολύ περίεργο να έχει εξελιχθεί έτσι η λειτουργία της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα». «Μας κατηγορούσαν ότι δεν έχουμε γνωμοδότηση από αρχαιολογική και δασική υπηρεσία, κάτι το οποίο δεν έκαναν αυτοί όταν ήταν κυβέρνηση, αλλά και όταν έχουμε εντός χρονοδιαγράμματος γνωμοδότηση μας κατηγορούν, γιατί την έχουμε. Αυτό είναι θλιβερό» διευκρίνισε, επισημαίνοντας: «Εμείς δεν πρόκειται να ετεροκαθοριζόμαστε, εμείς συνομιλούμε με την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία απευθείας, δε μιλάμε μέσω της ΝΔ».

Με αφορμή εξάλλου το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση που κατατίθεται αύριο ο αν. Υπουργός επισήμανε ότι «παρότι έχουμε έναν νόμο εδώ και 16 χρόνια, παρότι όλοι μας τοποθετούμαστε υπέρ της ανακύκλωσης, δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά στη χώρα μας».

«Και το θεσμικό πλαίσιο δεν ήταν επαρκές και δεν έδινε επαρκή κατεύθυνση και τα κίνητρα και τα αντικίνητρα μαζί με την περιβαλλοντική εκπαίδευση δεν υπάρχουν στη χώρα μας. Το 2016 στην Ελλάδα ανακυκλώθηκαν 16 κιλά ανά κάτοικο, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 110 ανακυκλώσιμα κιλά ανά κάτοικο», εξήγησε προσθέτοντας ότι «μέσα στο πλαίσιο της διυπουργικής προσπάθειας που έχουμε για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας το νομοσχέδιο θα δώσει ισχυρά κίνητρα, για να μπορέσουμε να έχουμε πραγματική ανακύκλωση».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση