HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή οι προτάσεις των Κρητικών για το δομημένο περιβάλλον

Στη βουλή οι προτάσεις των Κρητικών για το δομημένο περιβάλλον

Μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα υπομνήματα των φορέων και τις προτάσεις των πολιτών της Κρήτης που συγκεντρώθηκαν μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ηράκλειο κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» και ειδικότερα στα πλαίσια της ακρόασης των εξωκοινοβουλευτικών εκπροσώπων ο Νίκος Ηγουμενίδης, λαμβάνοντας το λόγο, σημείωσε: «Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να καταθέσω προτάσεις από φορείς, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σήμερα, μετά από μια σύσκεψη που έγινε στο Ηράκλειο. Είναι προτάσεις από το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων – συμμετείχε ο δήμαρχος  στη σύσκεψη – , από τον Δήμο Χερσονήσου -εκπροσωπήθηκε ο δήμαρχος στη σύσκεψη-, καθώς και προτάσεις από μεμονωμένους φορείς, σε άλλους είναι και τα στοιχεία τους, εφόσον δεν είχαν αντίρρηση, τα άλλα  τα καταθέτω για τα πρακτικά».

Στα πλαίσια της ακρόασης φορέων παρενέβησαν, τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα επίσης και φορείς της Κρήτης έπειτα από πρόταση του Νίκου Ηγουμενίδη που έγινε αποδεκτή στα πλαίσια της ίδιας Επιτροπής της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Ηγουμενίδη στο Ηράκλειο συμμετείχαν πλήθος φορέων και πολιτών. Μεταξύ όσων συμμετείχαν ήταν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Βιάννου, Φαιστού, Γόρτυνας, Αρχανών – Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, εκπρόσωποι των Δήμων Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ενώ ανάμεσα στους φορείς που έδωσαν το παρών είναι το ΤΕΕ – ΤΑΚ, ο Σύλλογος Οικιστών Εκτός Σχεδίου Πόλης Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Οικιστών Δήμου Μαλεβιζίου, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Συλλόγων Δυτικών Προαστίων (Εκτός Σχεδίου) Ηρακλείου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν.Ηρακλείου, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Κρήτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικιστών Αγίου Ιωάννη Γόρτυνας, καθώς και πλήθος πολιτών που κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση