HomeHL-PsilaΗ αδικία χτυπάει τους «αδύναμους»

Η αδικία χτυπάει τους «αδύναμους»

Για άλλη μια σχολική χρονιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με ελλείψεις που σιγά σιγά καλύπτονται στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά. Το ερώτημα όμως -όπως κάθε χρόνο- παραμένει: με τα ειδικά νηπιαγωγεία και δημοτικά τι γίνεται με τις ελλείψεις; Οι ελλείψεις σ’ αυτές τις δομές μεταφράζονται σε μαύρες τρύπες!

Ο Ν. Ηρακλείου έχει τρία ειδικά νηπιαγωγεία, τα δύο βρίσκονται στην πόλη του Ηρακλείου και το τρίτο στην Πόμπια. Μέσα στο Ηράκλειο τα δύο νηπιαγωγεία έχουν επανδρωθεί μόνο με το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο λογοθεραπευτής είναι «δανεικός» από κοντινό ειδικό δημοτικό, ενώ εργοθεραπευτής και φυσικοθεραπευτής δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Το κάλλιστο θα ήταν εκτός από τις παραπάνω ειδικότητες να υπήρχε κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος. Πολυτέλειες για τα νήπια των ειδικών σχολείων….

Από την άλλη στην Πόμπια δεν υπάρχει τίποτα εκτός από το κτίριο….Και εκεί μέσα τα νήπια περιμένουν μήπως τα προσέξει κάποιος από την Πολιτεία και στείλει έστω μία από τις τρεις κύριες θεραπευτικές ειδικότητες..

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται να μιλάμε για παιδιά ενός κατώτερου θεού.  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαίο να στηλιτεύουμε το γεγονός πως η Πολιτεία δε βάζει τις σωστές προτεραιότητες και γι αυτό υπάρχουν παιδιά, που νιώθουν την αδικία στο πετσί τους ήδη από την ηλικία των πέντε.

Ο κ. Τερζάκης είναι γνωστό, πως έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, και ως περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης θα πρέπει να σπεύσει να δώσει τις κατάλληλες λύσεις, ώστε αυτά τα παιδιά να πάρουν αυτό που τους αξίζει, δηλαδή την προσοχή όλων μας.

Α. Μ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση