HomeHL-9Είχαν στήσει τη δική τους “επιχείρηση” με λαθραία τσιγάρα και καπνό

Είχαν στήσει τη δική τους “επιχείρηση” με λαθραία τσιγάρα και καπνό

Πέντε άτομα στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δική τους “επιχείρηση”  διακίνησης καπνικών ειδών είχαν στήσει πέντε άτομα στο Ηράκλειο, τα οποία συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε ένας 65χρονος κινούμενος με το αυτοκίνητο του, και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε 48 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Ηρακλείου και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης στο σπίτι του, όπου διαμένει με την 58χρονη σύζυγό του, εντοπίστηκαν 273 πακέτα τσιγάρων και 19 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

kapnika

Οι λιμενικοί δε σταμάτησαν όμως εκεί και σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι 55χρονης, όπου αποθήκευε ο 65χρονος τα καπνικά είδη εντοπίστηκαν 202 πακέτα τσιγάρων και μία συσκευασία καπνού.

Επίσης μετά από συντονισμένη επιχείρηση των λιμενικών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι, όπως προέκυψε, προμήθευαν τον 65χρονο με τα καπνικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους 250 πακέτα τσιγάρων και είκοσι 20 συσκευασίες καπνού, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, βρέθηκαν επιπλέον 697 πακέτα τσιγάρων και 175 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών.

Συνολικά από τις λιμενικές αρχές του Ηρακλείου κατασχέθηκαν 1.470 πακέτα τσιγάρων και διακόσιες δεκαπέντε 215 συσκευασίες καπνού, όλα χωρίς την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, το Δ/Κ όχημα, το χρηματικό ποσό των 330)ευρώ και 9 κινητά τηλέφωνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση