HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση ευρωπαϊκού χαρακτήρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Συνάντηση ευρωπαϊκού χαρακτήρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στη χώρα μας κορυφαίοι οργανισμοί φυσικής ιστορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης προχωρεί αύριο Τρίτη σε επίσημες ανακοινώσεις, στον εκθεσιακό χώρο του στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, με αφορμή την πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης εργασίας της CETAF (Consortium of European Taxonomic Facilities, https://www.cetaf.org ) στη χώρα μας, στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2017.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινοπραξία Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Βοτανικών κήπων κι άλλων φορέων Φυσικής Ιστορίας από ολόκληρη την Ευρώπη, με παγκόσμιες διασυνδέσεις. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη CETAF. Στην συνάντηση θα παρευρεθούν περίπου 50 Διευθυντικά και Επιστημονικά Στελέχη από 33 μέλη της CETAF, που αντιπροσωπεύουν 59 Ευρωπαϊκούς φορείς.

Όλα τα μεγάλα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Ευρώπης όπως του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Παρισιού, της Βιέννης, της Βουδαπέστης κ.ά. τα οποία διαθέτουν πλούσιες συλλογές, εκατομμυρίων ειδών πανίδας και χλωρίδας και δειγμάτων γεωποικιλότητας, εκπροσωπούνται και είναι μέλη της CETAF. Έτσι η CETAF, μέσα από τις συλλογές των Μουσείων της, κατέχει το 80% της παγκόσμιας καταγεγραμμένης βιοποικιλότητας, συνοδευόμενης με τα στοιχεία που την περιγράφουν, ενώ παράλληλα συνδέει μεταξύ τους πάνω από 5000 επιστήμονες στην Ευρώπη.

Τέλος προωθεί τις συνέργειες μεταξύ των φορέων της, την έρευνα μέσα από Ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα ενώ συμμετέχει δυναμικά στο επιστημονικό γίγνεσθαι και στην επιστημονική πολιτική για τη βιοποικιλότητα, τη γεωποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην Ευρώπη.

Την έναρξη της συνάντησης, στις 3 Οκτωβρίου, στις 13:00, θα χαιρετίσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης , καθ. Οδυσσέας Ζώρας και ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καθ. Μωυσής Μυλωνάς.  Η συνάντηση θα είναι ανοικτή μόνο για το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση