HomeHL-9Κατεβαίνουν στο δρόμο οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Κατεβαίνουν στο δρόμο οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Παγκρήτιο συλλαλητήριο στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο δρόμο κατεβαίνουν οι συνταξιούχοι της Κρήτης, πραγματοποιώντας παγκρήτιο συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στα Χανιά.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τα σκληρά μέτρα που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση και αφορά στις περικοπές των συντάξεων , του εφάπαξ και των επιδομάτων ,μέτρα που τους έχουν «γονατίσει», καθώς δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και διεκδικώντας την απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, καθώς επίσης και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων κάνουν λόγο για φτωχοποίηση των ίδιων και των οικογενειών τους, καθώς είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται συνεχώς, ενώ παράλληλα η φορολογία που τους βαραίνει είναι σκληρή και δε μπορούν να την αντέξουν.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου σε ανακοίνωση της αναφέρει “ καλούμε τα μέλη μας, καθώς και όλους τους συνταξιούχους, που δεν αποδέχονται την χωρίς έλεος φτωχοποίηση τους και δεν υποκύπτουν στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό να συμμετάσχουν στην Παγκρήτια Συνταξιουχική Κινητοποίηση στα Χανιά την Παρασκευή στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Δεν θα υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Ούτε θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.

Παλεύουμε για όλα μας τα δικαιώματα για τις σημερινές σύγχρονες πραγματικές ανάγκες. Δεν θα χρηματοδοτήσουμε με τα δικά μας λεφτά την δική τους, για λίγους, ανάπτυξη”.

Για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν στα Χανιά θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 8 το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου από το άγαλμα του Βενιζέλου με ελεύθερη μεταφορά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση