Βαθιά η οδύνη στην Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη για τη μικρή Ευαγγελία Καστρινάκη, το κοριτσάκι των 8 χρόνων που νικήθηκε από τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής, σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου και νοσηλευόταν.

Η ιστορία της μικρούλας που έχει διαγνωστεί από τον Φεβρουάριο του 2016 με επιθηλιακό όγκο Wilms, μια σπάνια μορφή καρκίνου, είχε συγκλονίσει την Κρήτη και είχε κινητοποιήσει σε εντυπωσιακό βαθμό τους Κρητικούς, όταν χρειάστηκε να συγκεντρωθεί το ποσόν των 380.000 ευρώ, για το ταξίδι της στη Βρετανία.

Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα ήταν πολλά, η πρωτοφανής κινητοποίηση που εξαπολύθηκε σαν κύμα αγάπης σε όλο το νησί, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο.

Τότε η μικρή μαχήτρια κάνοντας με τα δαχτυλάκια της το σήμα της νίκης, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ευχαριστούσε όλους όσοι είχαν συνδράμει. Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια…

Η Ευαγγελία είχε υποβληθεί σε μια πειραματική θεραπεία στη βρετανική πρωτεύουσα και αρχικά η σταθεροποιημένη κατάστασή της έκανε τους πάντες, τους γονείς της και τους γιατρούς να διατηρούν ελπίδες.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όμως, μια σοβαρή επιπλοκή έπληξε τους πνεύμονες της 8χρονης μικρούλας και την Κυριακή το αγγελούδι «έφυγε» συντρίβοντας τους γονείς της που πάλευαν στο πλευρό της για μήνες…

Η πατρώα γη περιμένει τώρα να υποδεχθεί στους κόλπους της, το θαρραλέο κοριτσάκι που πάλεψε μέχρι το τέλος…

Διαφήμιση
Διαφήμιση