HomeHL-9Ένοχοι οι αγρότες για τα επεισόδια στα δικαστήρια

Ένοχοι οι αγρότες για τα επεισόδια στα δικαστήρια

Δικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινές φυλάκισης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στους τέσσερις αγρότες που κατηγορούνταν για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2013 στα Δικαστήρια Ηρακλείου, στη διάρκεια των οποίων, είχε τραυματιστεί ένας από τους αστυνομικούς που φρουρούσαν την κεντρική είσοδο του Μεγάρου.

Την ημέρα των επεισοδίων διεξαγόταν στο δικαστήριο μία από τις πολλές δίκες των 92 αγροτών για την κατάληψη του αεροδρομίου Ηρακλείου το 2012 στη διάρκεια κινητοποιήσεων. Την ώρα της δίκης βρισκόταν σε εξέλιξη συλλαλητήριο συναδέλφων των κατηγορουμένων και καθώς η πορεία περνούσε από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Δικαστικό Μέγαρο παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είχαν απαγορεύσει την είσοδο.

Τότε είχαν προκληθεί ζημιές στην κεντρική πύλη και είχε τραυματιστεί ένας από τους αστυνομικούς. Για την υπόθεση των επεισοδίων στα δικαστήρια, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά τέσσερα άτομα, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών για τους τρεις πρώτους και 12 μηνών για τον τέταρτο. Το δικαστήριο στην ουσία καταδίκασε τους 4 αγρότες για αντίσταση κατά της αρχής και εισβολή σε δημόσιο χώρο όπου είχε απαγορευτεί η είσοδος, ενώ απαλλάχθηκαν από τις σοβαρότερες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Και οι τέσσερις έκαναν χρήση του δικαιώματός τους της έφεσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση