HomeHL-9Χιλιάδες επισκέπτες σε Κνωσό και Αρχαιολογικό Μουσείο

Χιλιάδες επισκέπτες σε Κνωσό και Αρχαιολογικό Μουσείο

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Μάιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους, είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και ιδιαίτερα ο προϊστορικός μινωικός πολιτισμός. Αυτό αποδεικνύεται και τη φετινή σεζόν καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μήνα Μάιο, αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό της επισκεψιμότητας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπάνια αρχαιολογικά εκθέματα του μουσείου, επισκέφθηκαν 43.206 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 3,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κατατάσσεται τρίτο σε επισκεψιμότητα, σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας ενώ ακολουθούν το μουσείο των Δελφών, το Παλάτι των Ιπποτών, ο Λευκός Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία.

Μικρή μείωση επισκεψιμότητας στην Κνωσό

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, το Μάιο κατέγραψε πτώση στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την Κνωσό επισκέφτηκαν 67.733 τουρίστες, οι οποίοι ήταν λιγότεροι κατά 3%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι το Παλάτι του Μήνωα «έπεσε» στην τρίτη θέση πανελλαδικά – από δεύτερη που ήταν – μετά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την Επίδαυρο.

Την ίδια ώρα αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 1% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, τον οποίο τον ίδιο μήνα επισκέφθηκαν 10.488 άτομα.

Τα στοιχεία κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2017

Σε πανελλαδικό επίπεδο κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2017, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2016 κατά 17,6% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 11,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 23,7%.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το συγκεκριμένο διάστημα επισκέφτηκαν 90.739 καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 3,6%

Την ίδια ώρα σε πανελλαδικό επίπεδο στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 19,6% και αύξηση κατά 19,3% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 23,4%.

Η επισκεψιμότητα στην Κνωσό τους ίδιους μήνες κατέγραψε μικρή μείωση της τάξεως του 4,8% με 124.901 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 5,8% με 18.571 επισκέπτες.

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΙΟΣ 2017

Διαφήμιση
Διαφήμιση